Farul Constanța Adrian Mazilu speră să-i calce pe urme lui Denis Alibec. Andrei Borza fură meserie de la Kiki și încearcă să-l depășească

 

 
  • Tinerii de 17 ani și-au încărcat bateriile în vacanță și sunt cu poftă de muncă la antrenamentele „marinarilor“.
 
Debutanți în Superligă în 2022, dar și marcatori, anul trecut, pentru prima echipă a Farului Constanța în meciuri oficiale, tinerii de 17 ani Andrei Borza (fundaș stânga) și Adrian Mazilu (atacant), internaționali de juniori ai României, se pregătesc într-un nou cantonament cu seniorii „marinarilor“, cu gândul de a impresiona în continuare.
 
„Cantonamentul de iarnă este bun, trebuie să muncim ca în prima parte a sezonului. În vacanță, am stat cu familia, cu prietenii, m-am simțit foarte bine, iar acum am revenit la antrenamente. Suntem cu toții bine, ne pregătim în fiecare zi și trebuie să o ținem tot așa. Vrem să câștigăm toate meciurile care vin, amicale sau oficiale. Avem mentalitatea de a învinge. În prima parte a sezonului, am jucat, am și marcat, mă bucur și voi încerca să am cât mai multe reușite și în 2023. Mă uit în fiecare zi la Kiki, încerc să învăț mai multe și să-l depășesc. Pentru 2023, îmi propun să câștig campionatul cu Farul“, a declarat la Farul TV Andrei Borza.    
 
Inclus în topul mondial
 
Acesta a debutat în prima ligă pentru Farul Constanța la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni, într-un meci cu CFR Cluj, din turneul play-off al sezonului trecut. Andrei a marcat în Superligă, cu un șut de senzație de la distanță, într-o confruntare cu FCU 1948 Craiova. Calificat cu echipa națională Under-19 a României la Turul de Elită, Andrei a primit convocare și la lotul tricolor U-20. Prestigioasa publicație „The Guardian“ a alcătuit un clasament, la nivel mondial, al celor mai talentați 60 de fotbaliști născuți în 2005. În onoranta ierarhie a fost fost inclus și Andrei Borza, care este singurul român prezent în acest top!
 
„Vreau să fiu mai bun ca în 2022“
 
Debutant cu gol într-o partidă oficială la seniori, în tricoul Farului Constanța, în meciul câștigat de „marinari“ cu 2-0 în Giulești, cu Rapidul, în Cupa României, Adrian Mazilu e motivat să continue seria reușitelor. 

  

„A fost o vacanță binemeritată, pe care am petrecut-o cu familia, cu prietenii și m-am odihnit. M-am întors însă și în forță și sunt foarte fericit. Sunt la al doilea cantonament cu seniorii Farului, mă bucur că am fost selectat din nou. De acum înainte, trebuie să trag cât mai mult de mine, pentru a putea prinde cât mai multe minute în Liga 1. Anul trecut, au venit debutul la prima echipă și, cum am sperat, și golul. În 2023, vreau să fiu mai bun ca în 2022, să am cât mai multe reușite și să înscriu cât mai multe goluri în tricoul Farului. La echipa națională, am fost selecționat la tineret și îmi propun evoluții bune. La Farul, sunt fericit că sunt la echipa mare și mă pregătesc în fiecare zi pentru a fi cel mai bun. Denis Alibec e unul dintre cei mai buni jucători, am multe lucruri de învățat de la el. Sper să-i calc pe urme și să ajung și eu ca el. În noul an, sper să fiu sănătos și îmi doresc cât mai multe reușite la echipa mare, minute jucate și, de ce nu, să însciu cât mai mult“, a spus Adrian Mazilu.   
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța
După tatăl și fratele său, Adrian Mazilu duce mai departe ștafeta fotbalistică. Debut cu gol la 17 ani! „Sunt foarte fericit“


Farul Constanța
Andrei Borza - „Gheorghe Hagi e antrenorul visurilor mele. Mi-a spus să nu renunț niciodată“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România U-19 a învins Irlanda de Nord la Turul de Elită cu golurile lui Borza (2) și Mazilu, de la Farul Constanța

25 Mar 2023 1332

Adrian Mazilu, cel mai bun tânăr atacant din Superligă „Dau totul pentru Farul și vreau să marchez cât mai multe goluri aici“

18 Mar 2023 1176

Patru fotbaliști de la Farul Constanța în lotul reprezentativei Under-19 a României pentru Turul de Elită din Franța

15 Mar 2023 994

În șase cazuri din șapte, cine a intrat prima în play-off a luat și campionatul Hagi - „E doar statistică, dar Doamne ajută, să fie încă o dată!“ (GALERIE FOTO)

13 Mar 2023 1780

UPDATE Adrian Mazilu, tânărul atacant al Farului Constanța, votat tricolorul lunii februarie. Trei „marinari“ în top șase!

08 Mar 2023 949

Patru fotbaliști de la Farul Constanța în lotul preliminar Under-19 al României pentru Turul de Elită

07 Mar 2023 1209

Proiectul „Învățăm să fim campioni“ a adus Farul Constanța și la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Mar 2023 1552

Adrian Mazilu, ce ascensiune în Superligă! Secretul noii perle a Farului Constanța. La 17 ani, a prins de două ori la rând echipa etapei

04 Mar 2023 1038

Farul Constanța continuă recitalul în Superligă. Victorie și cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, un nou gol

28 Feb 2023 1169

Superliga Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a 27-a

28 Feb 2023 1029

„Nu se putea un început mai bun“ Farul a învins UTA la exact 36 de ani de când Hagi marca, iar Steaua câștiga Supercupa Europei (GALERIE FOTO)

27 Feb 2023 1173

Tânărul Adrian Mazilu i-a adus victoria Farului în meciul cu UTA. „Marinarii“, la cinci puncte de CFR Cluj

24 Feb 2023 1381

„Comparația «Ionuț Cojocaru - Denis Alibec de picior drept» cum este?“. Ce a răspuns ultimul debutant în Superligă al Farului Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2023 1234

Farul Constanța La 17 ani, Adrian Mazilu - primul meci ca titular în Superligă, primul gol. Reușita, celebrată special cu Andrei Borza (GALERIE FOTO)

09 Feb 2023 1282

„Cred că a fost cel mai bun de pe teren. A jucat extraordinar“. La cine a făcut referire Hagi, în partida Farul - Craiova (GALERIE FOTO)

08 Feb 2023 1567