Farul Constanța. „Îngerul păzitor“ Alexandru Buzbuchi „Orice oportunitate care mi se oferă pentru a apăra e o plăcere pentru mine“

 

 
  • Evoluții deosebite pentru Alexandru Buzbuchi în poarta campioanei Farul Constanța în acest start de campionat. 
 
Farul Constanța, campioana României, are punctaj maxim după primele două meciuri din ediția 2023/2024 a Superligii, iar aceasta i se datorează și portarului Alexandru Buzbuchi, care a avut intervenții de nota 10 atât la Sibiu (1-0 cu FC Hermannstadt), cât și acasă cu FC Voluntari (4-1).
 
În al doilea meci, „marinarii“ au fost conduși cu 1-0, iar oaspeții au ratat de-a lungul meciului mai multe ocazii, având inclusiv două bare. Jucătorii de la FC Voluntari s-au lovit de un portar Buzbuchi extrem de inspirat, ale cărui parade au făcut ca meciul să nu ia o turnură periculoasă pentru Farul (echipa ilfoveană având șansa de a face 0-2, dar s-a opus portarul farist).
 
„Mă bucur că mi-am ajutat echipa“
 
„Trebuia să obținem neapărat victoria, pentru suporterii noștri, ținând cont că era primul meci acasă din noul sezon. Cred că am făcut un meci mult mai bun ca cel de la Sibiu. Am avut un joc colectiv mult mai bun, ne-am creat multe ocazii și am meritat cele trei puncte. Mă bucur că mi-am ajutat echipa. Îmi doresc să câștigăm meci de meci, chiar dacă eu sunt sau nu în poartă. Orice oportunitate care mi se oferă pentru a apăra este o plăcere pentru mine. Mereu când joc dau 100%, îmi fac treaba și cred că am o atitudine destul de bună. Cu FC Voluntari, a fost o căldură mare, dar și adversarii au jucat pe aceeași temperatură. Trebuia să ne impunem. Am arătat determinare și tărie de caracter. A fost un meci dificil, Voluntari e o formație destul de bună. Mă bucur că am revenit de la 0-1 și am câștigat“, a declarat Alexandru Buzbuchi, la Farul TV.
 
„A fost ceva de nedescris“
 
Revenit în această vară la Farul, Ionuț Vînă a marcat un gol cu FC Voluntari și a scos un penalty. „Am făcut un joc bun, pe o căldură infernală. În prima repriză cel puțin, a fost ceva de nedescris, din acest punct de vedere. Am încercat să ținem de minge, să alerge mingea, iar, când o pierdem, să facem presiune ca să o recuperăm imediat. Am avut o primă repriză bunicică, doar că pe faza defensivă am suferit un pic. Dar ne-am revenit după pauză și ne-am făcut jocul nostru, ceea ce s-a văzut. Am obținut trei puncte importante, am încercat să uităm ce s-a întâmplat la Sheriff, cu toate că e foarte greu. Am încercat să ne conectăm pentru campionat și ne bucurăm că ne-a ieșit. Mister îmi dă încredere. Asta face încrederea, încerc să mă bucur de fotbal și să-mi recapăt plăcerea de a juca. Acum cred că s-a văzut. Vreau să o țin tot așa“, a menționat și Ionuț Vînă, conform sursei citate.
 
Hagi, nemulțumit


La final, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a declarat nemulțumit de evoluția defensivă a echipei constănțene. „E un succes, am văzut că toată lumea e fericită, mai puțin eu. Din păcate, mie nu mi-a plăcut deloc ce am văzut. Fotbalul are două faze, nu doar ofensiv. Și fără minge trebuie să știi să joci. Ne se poate să abordăm lucrurile cum am văzut azi. Și la Sheriff la fel a fost. Trebuie să reglăm lucrurile, pentru că, altfel, vor veni probleme și mai mari. Ofensiv, am avut momente bune, când au respectat ce trebuie. Am avut noroc cu bara și cu un portar care, în două meciuri, a jucat de nota 10. Cine va arăta că e bun va juca, cine nu - va pleca. Până în septembrie, trebuie să selectăm, să vedem care, cum. Noi am ieșit campioni pentru că am făcut ambele faze foarte bine. Am fost echipa cea mai bună în plan defensiv, dar și în jumătatea adversă, care făcea un presing incredibil. De aceea am avut rezultatele din play-off. Ofensiv știm bine să jucăm. Sper să se schimbe lucrurile, pentru că altfel vom avea probleme. Vînă n-a făcut un meci bun. A avut o reușită, pentru că are calitate și-și aduce aminte de când era pe la noi. În rest, mai are mult. El de doi ani nu mai joacă fotbal. L-a privit de doi ani și acum începe să-l joace. Mai tolerăm ceva, că e la început, dar vor începe să crească și la el presiunea și exigența“, a spus Hagi, la Digi Sport.
 

Joi, meci cu FC Urartu
 
În continuare, Farul va evolua joi, 27 iulie, de la ora 20.30, în prima manșă a turului doi preliminar al Conference League, la Ovidiu, cu FC Urartu (campioana Armeniei). „Urmează meciul cu cei din Armenia și sperăm să o facem cât mai bine. Orice partidă în Europa e tare, cu încărcătură, cu miză. Sperăm să o facem mai bine ca ei la Ovidiu, să marcăm mai multe goluri și să ne calificăm. Sigur, una e Champions League, alta e Conference League, sunt două competiții diferite, dar asta e, trebuie să mergem înainte, capul jos, să muncim mult și să ne dorim victoria“, a spus Ionuț Vînă.

Dacă trece de Urartu, Farul Constanța se va duela în turul trei preliminar din Conference League cu Flora Tallinn, din Estonia.

În campionat, „marinarii“ întâlnesc în etapa a treia Politehnica Iași (la Ovidiu, duminică, 30 iulie, de la ora 18.30), iar în runda a patra se confruntă în deplasare cu Petrolul Ploiești (duminică, 6 august, de la ora 18.15). 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Ionuț Larie păstrează mingea cu care a reușit prima „triplă“ din carieră. „Sunt parțial fericit“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Contra FCSB, Alexandru Buzbuchi a bifat meciul 100 în prima ligă. Hagi - „Meritam victoria“ (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 831

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 825

Superliga 2023/2024 Fotbalist de la Farul Constanța, inclus în echipa etapei a 30-a

12 Mar 2024 871

Portarul Alexandru Buzbuchi, din nou MVP la Farul Constanța „În play-off, sunt meciurile cele mai frumoase. Abia aștept să înceapă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Mar 2024 994

Superliga 2023/2024. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Farul Constanța Hagi - „Încercăm să facem un meci mare“ (VIDEO)

17 Feb 2024 4885

Farul Constanța. Alexandru Buzbuchi a devenit goal-keeper-ul titular „Revenirea în poartă mi-a adus o bucurie imensă“ (GALERIE FOTO)

29 Jan 2024 1375

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCU 1948 Craiova Hagi - „Sperăm să repetăm jocul bun din etapa anterioară“ (VIDEO)

25 Jan 2024 1893

UPDATE. Farul Constanța Portarul Alexandru Buzbuchi și-a prelungit contractul. Când se va juca meciul cu FCSB

24 Jan 2024 7402

Farul Constanța, înfrângere cu 0-4 la Craiova, în ultimul meci din grupa D a Cupei României

05 Dec 2023 1227

Farul Constanța Avertismentul lui Hagi. „Aroganța nu-și are rostul. Cine nu face față va pleca. Vom curăța vestiarul“

23 Jul 2023 1416

Hagi, după Farul Constanța - FC Voluntari 4-1 „Toată lumea e fericită, mai puțin eu. Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut“

22 Jul 2023 2323

Superliga 2023/2024. Farul Constanța Constantin Grameni, inclus în echipa etapei. Pe ce loc sunt „marinarii“

18 Jul 2023 1166

„Dina vu“ Când Constantin Grameni marchează primul gol al sezonului, Farul Constanța iese campioană. Se repetă istoria? (GALERIE FOTO)

17 Jul 2023 1597

Farul Constanța, pas cu dreptul în campionat Hagi - „Sezonul trecut, am pățit-o, acum am fost mai atenți, dar am avut și noroc“ (GALERIE FOTO)

16 Jul 2023 1348

UPDATE Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 22 „I. C. Brătianu“. „Învățăm să fim campioni“ (FOTO+VIDEO)

26 Apr 2023 2811