Farul Constanța Ionuț Larie păstrează mingea cu care a reușit prima „triplă“ din carieră. „Sunt parțial fericit“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Ionuț Larie a marcat de trei ori, toate golurile reușindu-le din penalty, în partida Farul Constanța - FC Voluntari 4-1.
 
Într-un start de campionat în care au fost ratate ceva penalty-uri, de jucători de atac, iată că un fundaș, Ionuț Larie, căpitanul campioanei României, Farul Constanța, a reușit performanța de a transforma într-un singur meci nu mai puțin de trei lovituri de la 11 m!
 
Experimentatul fotbalist, în vârstă de 36 de ani, a stabilit acest record, cu care și un atacant sau un mijlocaș s-ar mândri - trei goluri într-un meci (și toate de la punctul cu var) - în victoria „marinarilor“ cu FC Voluntari, 4-1 la Ovidiu, în etapa a doua. În amintirea acestui moment special din cariera sa, Ionuț Larie va păstra mingea cu care s-a jucat, însă a și mărturisit că bucuria primei „triple“ nu e deplină, având în vedere că, în ciuda victoriei la scor a „marinarilor“, echipa ilfoveană a avut multe ocazii, între care și două bare. Acestea și portarul Alexandru Buzbuchi, aflat iar în zi de grație, au făcut ca meciul să nu ia o turnură periculoasă pentru „marinari“. 
      
La primul penalty, nu s-a uitat la portar
 
„Obiectivul a fost să câștigăm cele trei puncte și l-am îndeplinit. Suntem bucuroși de rezultat, dar cred că mai trebuie să creștem la calitatea jocului.  La ce s-a jucat, scorul nu știu dacă este echitabil, dar suntem bucuroși că am câștigat. Pe teren propriu suntem redutabili, cred că e al 12-lea meci la rând la Ovidiu în care câștigăm. Sperăm să o ținem pe aceeași linie. Le mulțumim suporterilor că au fost alături de noi, chiar și la 0-1. Fiind primul hatt-trick din cariera mea, păstrez mingea. Sunt fericit însă parțial pentru această realizare, pentru că nu am practicat un joc defensiv foarte bun. Sunt puțin supărat. La penalty-uri, am avut și noroc, pentru că la primul chiar nu m-am uitat la portar, apoi, la celelalte, l-am așteptat puțin. Important e că am marcat. La început de sezon, e important să avem rezultate pozitive, ele ne dau încredere pentru viitor. Vrem să câștigăm și joi, cu Urartu, în preliminariile Conference League“, a declarat Ionuț Larie, la Farul TV.
 
„Nu am fost proaspăt fizic“
 
„Nu știu dacă am fost omul meciului, cu cele trei goluri. Chiar dacă am transformat trei penalty-uri, am făcut un meci slab defensiv, eu personal. Nu am fost proaspăt fizic. Au fost două deplasări foarte grele, deși conducerea a făcut eforturi și am mers cu avionul chiar și la Sibiu, au fost trei - patru nopți când am ajuns la 3 noaptea pe la hotel și ne-am trezit apoi la 6. Pentru mine, o noapte pierdută contează foarte mult. Eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor nu știu dacă ne-a afectat psihic, cu FC Voluntari au început titulari alți jucători decât la Tiraspol. Ne-a ieșit parțial, mai mult pe partea ofensivă. Defensiv, am suferit, poate au fost și ei mai proaspeți, dar important este că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a face un rezultat pozitiv. Nu aș fi vrut eu să bat toate penalty-urile, pentru că nu mă simțeam în stare. La al doilea am zis să-l las pe Artean,  m-am dus la margine să beau apă și mi s-a transmis să bat tot eu. La al treilea - la fel. Cred că, dacă era un meci mai cu miză, nu băteam“, a precizat căpitanul Farului, la Digi Sport. 
  
„Se pare că unii jucători se cred în vacanță“ 

 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, campioana României, s-a prezentat foate supărat după meciul cu FC Voluntari. Hagi i-a criticat dur pe elevii săi, pentru modul cum s-au implicat pe faza defensivă, avertizându-i pe jucători că la Farul va rămâne numai cine se va implica total în realizarea obiectivelor clubului de pe litoral.
 

„Bine că am câștigat meciul, după o prestație destul de slabă. Fotbalul are două faze. Chiar dacă, cu mingea, din când în când, am făcut niște lucruri bune, fără minge am fost penibili. De asta am și pierdut cu Sheriff cu 0-3, pentru că fotbalul nu-l poți juca doar cu o fază. Trebuie să reglez lucrurile cât mai repede. Se pare că unii jucători își doresc, iar alții cred că sunt în vacanță. Știm că la mare e frumos, iar povestea zice că în Constanța vara nu se joacă fotbal, fiind la plajă, în vacanță. Ar trebui să ne trezim și să fim conștienți de ce facem. În România, mai merge, dar afară nu cred. Trebuie să te trezești, că iar pățim ce am pățit cu Sheriff în deplasare“, a spus Hagi.
 
„Trebuie să fie conectați la tot ce își dorește Farul“
 
„Meciul de acasă cu Sheriff a fost singurul în care echipa a fost conectată cum trebuie. Impresia mea - și e greu să mă înșel la experiența pe care o am - e că s-a implementat o aroganță în club, importantă. Destul de aroganți, atitudine care nu-și are rostul. Practic, am făcut ceva  în sezonul trecut, dar acum e o nouă provocare. În aceste condiții, e greu să rezist. Dacă nu ne trezim, eu zic că ne așteaptă timpuri grele, foarte grele. Am experiența să pot prevedea, să am această viziune. Știți că eu cam văd ce se întâmplă peste jumătate de an - un an. Totul se planifică. În aceste condiții, am o muncă de făcut, pentru că eu nu voi pleca. Nu mă vor da ei afară pe mine, vor pleca ei, care nu fac față. Vom curăța vestiarul, așa cum trebuie. Toți trebuie să vină ca lumea în vestiar, să fie conectați la tot ce își dorește Farul“, a mai arătat managerul tehnic al Farului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța 
                            
Citește și:
 
Farul Constanța
Avertismentul lui Hagi. „Aroganța nu-și are rostul. Cine nu face față va pleca. Vom curăța vestiarul“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 740

Superliga 2023/2024. Farul Constanța, ultimul meci din sezonul regular Hagi - „Sperăm să venim de la Botoșani calificați în play-off“

03 Mar 2024 1636

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Am încredere că vom face un meci foarte bun“ (VIDEO)

01 Mar 2024 1433

Farul Constanța Hagi, după meciul cu Universitatea Cluj. „E comedie, deja o dați în comedie!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Feb 2024 1991

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 1153

Farul Constanța Lacrimi de mic suporter! Povestea băiețelului care a emoționat întreaga Românie la meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 2490

Farul Constanța Hagi - „Am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“ (GALERIE FOTO)

13 Feb 2024 1225

Hagi, după Farul Constanța - Dinamo 0-2 „Suntem departe de a avea mentalitatea pe care mi-o doresc. Nu suntem Dumnezei“

12 Feb 2024 2001

Sondaj de opinie Cine credeți că va fi golgeterul Farul Constanța în sezonul 2023/2024 al Superligii?

11 Feb 2024 915

Farul Constanța Fundașul Ionuț Larie, în echipa ideală a etapei a 24-a. A ajuns la șapte goluri marcate și e golgeterul „marinarilor“

06 Feb 2024 831

Constanța Cupa organizată în memoria lui Cătălin Agafiței și-a derulat prima ediție (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jan 2024 1118

Farul Constanța Cântec pentru Ionuț Larie, cu ocazia zilei sale de naștere. „Mereu este pus pe fapte, azi a împlinit 37“ (VIDEO)

17 Jan 2024 1729

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1226

UPDATE. Campioana României Farul Constanța, primul antrenament din 2024. Ionuț Larie și Andrei Artean, declarații (FOTO+VIDEO)

04 Jan 2024 1517

Farul Constanța „Credeți că nu vă vrea cineva în play-off?“. Ce a răspuns Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

17 Dec 2023 2845