Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

Federația Română de Triatlon a organizat, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cea de-a cincea ediție a Galei Triatlonului Românesc. Cu această ocazie, au fost premiați câștigătorii circuitelor naționale din acest an, au fost decernate trofeele pentru excelență pe anul 2017 și a fost prezentat calendarul intern pe 2018.
 
Două dintre trofeele de excelență le-au revenit reprezentanților Atena Sport Club Constanța, Antoanela Manac și Filip Grigorescu. În vârstă de 21 de ani, Antoanela a primit titlul „sportivul anului 2017“, în vreme ce Filip Grigorescu, antrenorul ei, a fost declarat cel mai bun antrenor pe 2017. „Titlul «Sportivul Anului 2017» a fost acordat sportivei de la Atena Constanța, care a avut o evoluție excelentă în acest an în competițiile internaționale importante: Antoanela Manac“, se arată pe site-ul oficial al FRT.

Cel mai greu, dar și cel mai frumos an 

„S-a terminat încă un sezon din activitatea mea sportivă și consider că a fost cel mai greu an, dar și cel mai frumos. Anul acesta, am luat startul la nu mai puțin de 18 competiții de triatlon și duatlon, dintre care 10 concursuri au fost la nivel internațional. Am participat la: Triathlon Abu Dhabi, Campionatul South East European și Campionatul Național de Duathlon, Cupele Europene de Triathlon din Cagliari (Italia), Tartu și Mellila, Ocean Lava, Campionatul Național de Triathlon, distanța SuperSprint și Sprint, Triathlon Buftea & No stress Callatis, Campionatul European de Cross Triathlon (Târgu Mureș), Campionatul European U-23 (Velence), Triathlon Tainan Masago Taiwan, Campionatul Mondial U-23 (Rotterdam) și Cupele Mondiale din Madrid, Korea și Japonia. A fost un an încărcat, în care am muncit, am învățat din greșeli, am acumulat experiență și am trăit foarte multe emoții. Toate acestea mi-au adus bucuria de a fi din nou cel mai bun sportiv al anului. Vreau să îi mulțumesc antrenorului meu, pentru dedicarea pe care o are față de programul meu de pregătire și pentru munca depusă și tuturor celor care au fost lângă mine și m-au susținut. Pentru anul următor, îmi doresc să progresez cât mai mult și să pot participa la competiții de nivel mondial. Mulțumesc, Atena Sport Club, Federației Române de Triatlon și tuturor sponsorilor care mi-au fost alături în acest an!”, a fost mesajul Antoanelei Manac.

Alte distincții 

În 2015, sportiva constănțeană a fost declarată triatlonista anului la categoria Elite, iar în 2016 Federația Română de Triatlon i-a acordat titlul de cea mai bună sportivă a anului. Distincția pentru cel mai bun sportiv din 2016 i-a revenit lui Ciprian Bălănescu.
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac) 

Citește și:

Triatlonistă de Liga Campionilor!: La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timp al ei pe distanţa olimpică (galerie foto) 

„Un mare pas înainte!“: Triatlonista Antoanela Manac, pe locul 12 la finala Cupelor Europene pe 2017 de la Melilla (galerie foto)

Au ieşit campioni naţionali: Triatlonişti de la Atena Sport Club Constanţa, învingători în „Confruntarea Titanilor“

Antoanela Manac, din Constanţa, vicecampioană europeană la Cross Triathlon Under-23

Antoanela Manac a câștigat proba „Brave“ de la triatlonul „Ocean Lava România - Mamaia 2017“ (galerie foto)

Federaţia Română de Triatlon a desemnat-o pe Antoanela Manac cea mai bună sportivă în 2016 (galerie foto)

Antoanela Manac, triatlonista anului 2015 la categoria Elite: „Fiecare performanţă mă alimentează să merg mai departe“

 

 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

18 Dec 2020 2423

Absolventă de Medicină De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

19 Oct 2020 1539

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

13 Oct 2020 2391

„Fain! Mai lipsește doar o calificare la JO. Spor!“ Colecția de trofee a campioanei din Constanța Antoanela Manac e impresionantă (galerie foto)

05 May 2020 3110

Triatlonista constănțeană Antoanela Manac, evoluție în Mexic, în La Paz. A fost ultima sa cursă, până se vor relua competițiile (galerie foto)

16 Mar 2020 2415

A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)

27 Feb 2020 3680

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

30 Jan 2020 1599

Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)

07 Jan 2020 1257

O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

06 Jan 2020 4543

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 2286

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 1128

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 1547

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 1264

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 1561

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

15 Oct 2019 2209