LIVE TEXT. Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Sporting CP Lisabona, în grupa H a EHF European League (GALERIE FOTO+VIDEO)



CSM Constanța a realizat o victorie mare, astăzi, 24 octombrie 2023, în etapa a doua a grupei H din competiția continentală EHF European League, trecând pe teren propriu, într-o atmosferă senzațională, de redutabila echipă portugheză Sporting CP Lisabona, scor 29-28, după ce oaspeții au condus la pauză cu 16-15.   

Pentru CSM Constanța au marcat Vitaly Komogorov – 8 goluri, Mikalai Aliokhin – 4, Ionuț Nistor – 3, Alexandru Andrei – 2, Gabriel Ilie – 2, Gaston Mourinho – 2, Zoran Nikolic – 2, Strahinja Stankovic – 2, Valentino Ravnic – 2, Irakli Chikovani – 1 și Andrei Drăgan – 1.

De la Sporting CP cel mai prolific jucător a fost Francisco Costa, autor a 11 goluri.  

Fabulos! CSM Constanța câștigă împotriva lui Sporting Lisabona cu 29-28 (15-16), primul meci jucat la Sala Sporturilor în grupele EHF European League și visează la faza următoare a competiției!

Spectacolul a fost total: tribune arhipline, atmosferă incendiară, joc de Liga Campionilor între două echipe care au luptat pentru victorie până la ultima picătură de energie. Niciuna nu a reușit desprinderea, dar fiecare a cautat lovitura de grație. Sporting a excelat în atac, dar CSM a răspuns cu o apărare senzațională și a lovit letal pe final prin Ravnic, care a înscris pe contraatac golul victoriei: 29-28! George Buricea și Ionuț Pușcașu au mizat pe ECHIPĂ, iar ECHIPA a fost la înălțime!

Au evoluat: Vasile, Rusu - Komogorov 8 goluri, Aliokhin 4, Nistor 3, Ilie 2, Andrei 2, Mourino 2, Nikolic 2, Ravnic 2, Stankovic 2 (2x7m), Chikovani 1, Drăgan 1, Caba, Vegar, Căbuț.

Felicitări, jucătorilor și staff-ului! Mulțumim, spectatorilor pentru susținere! Ați fost de nota 10! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.  

În al doilea meci al etapei a doua din grupa H, KGHM Chrobry Glogow - MOL Tatabanya KC 25-30 (11-16).  
 
Clasament: 1. CSM Constanța – 4p, 2. Sporting CP – 2p, 3. MOL Tatabanya KC – 2p, 4. KGHM Chrobry Glogow – 0p.
 

În etapa următoare, marți, 14 noiembrie, se joacă meciurile CSM Constanța - KGHM Chrobry Glogow și MOL Tatabanya KC - Sporting CP.

Știrea inițială


Echipa masculină de handbal CSM Constanța susține astăzi, 24 octombrie 2023, primul meci pe teren propriu în actuala stagiune a grupelor întrecerii continentale EHF European League.

Formația de pe litoral întâlnește în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ redutabila echipă portugheză Sporting CP Lisabona, partida contând pentru etapa a doua din grupa H.

Se întâlnesc primele clasate în serie, după prima rundă, ierarhia fiind: 1. Sporting CP - 2p (golaveraj +17), 2. CSM Constanța - 2p (+5), 3. Mol Tatabanya KC - 0p (-5), 4. KGHM Chrobry Glogow - 0p (-17). 

Ambele echipe au câștigat în meciurile precedente din EHF European League, CSM Constanța pe terenul celor de la Tatabanya (29-26) și Sporting CP pe teren propriu cu KGHM Chrobry Glogow (37-20). 

Cealaltă partidă din grupă, în etapa a doua, KGHM Chrobry Glogow - Mol Tatabanya KC, se joacă tot marți, 24 octombrie.

„La Constanța vine Sporting Clube de Portugal Lisabona, una dintre cele mai în formă echipe din acest sezon, cu un parcurs perfect până acum, 9 victorii în 9 meciuri în prima ligă portugheză, unde și-a spulberat majoritatea adversarilor, inclusiv pe rivalele tradiționale, Benfica Lisabona și ABC Braga! 


În plus, a avut un debut en fanfare în EHF European League, 37-20 cu Chrobry Glogow!

Antrenorul Ricardo Costa mizează pe doi interi de super-clasă… fii săi Martim și Francisco “Kiko” Costa, care marchează împreună cel puțin 10 goluri pe meci! Atenție și la centrul spaniol Gurri, extremele Portela și Mocquais și pivotul danez Jakobsen, dar și la portarul norvegian Kristensen, care a avut 63% mingi salvate cu Glogow, la cea mai categorică victorie reușită de Sporting în European League! 

“Viteză, idei bune, aruncări bune”, rezumă Ricardo Costa secretul succesului echipei sale.


CSM Constanța vine după senzaționala victorie de la Tatabanya, dar Sporting este un adversar de alt calibru. 

“Trebuie să jucăm perfect, dacă vrem să câștigăm”, spune George Buricea. 


Antrenorul echipei noastre a fost pe teren la precedenta confruntare, din 2020, când Sporting a eliminat Constanța, în turul 2 preliminar al competiției, la un singur gol diferență, după 27-27 la Sala Sporturilor și 22-21 la Lisabona! 

George Buricea le-a marcat 6 goluri portughezilor în cele două manșe. Nistor, Komogorov, Nikolic, Chikovani, Susanu, Andrei și Vasile au jucat și ei în ambele meciuri, în timp ce la Sporting doar căpitanul Salvador Salvador a prins „dubla” din urmă cu 3 ani. 

Cu Buricea în teren, Constanța a mai jucat contra lui Sporting și în turul 3 din Cupa Cupelor, în 2005, atunci când HCM se impunea în ambele partide, cu 32-20 la Lisabona și 28-22 acasă.

Ne pregătim de Constanța - Sporting CP Lisabona, Episodul 3!
 
Mizăm pe o sală arhiplină și un public care să ne poarte spre victorie! Intrarea este liberă. Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.

UPDATE: ora 19.45 


Meciul a început. 

În minutul 5, scorul este 5-1 în favoarea oaspeților.

Minutul 11: 7-5 pentru Sporting. 

În minutul 25 CSM  a egalat 12:12. 

Un minut mai târziu gazdele trec în avantaj, 13:12. 

La pauză scorul este 16-15 pentru echipa portugheză. 

Handbaliștii CSM Constanța încheie prima repriză cu Sporting Lisabona, scor 15-16, într-un meci-eveniment la Sala Sporturilor, cu o atmosferă extraordinară creată de publicul constănțean, care a umplut tribunele până la ultimul scaun!
Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu au revenit de la 1-5 și au stat aproape de valoroșii lor adversari, care au început în forță, dar au pierdut apoi din ritm în fața apărării noastre. Nistor & comp au jucat la sacrificiu fiecare minge și au preluat conducerea în ultimele 5 minute ale reprizei, dar Sporting a revenit și a intrat la vestiare în avantaj. Vasile a apărat câteva mingi grele, iar Rusu a scos un 7 metri.
Au marcat: Komogorov 4 goluri, Nistor 3, Aliokhin 3, Ilie 2, Chikovani 1, Drăgan 1, Mourino 1. Mai avem 30 de minute de luptă, în care trebuie să dăm totul pe teren și în tribune pentru victorie! Hai, Constanța!, s-a arătat pe pagina de Facebook a CSM Constanța.  



UPDATE: 

Victorie mare pentru CSM, care s-a impus cu 29-28 în fața unei echipe redutabile. 
 



Sursa foto + video: ZIUA de Constanța

Citește și:

CSM Constanța, meci de gală cu Sporting CP Lisabona în EHF European League. Spectatorii au intrare liberă. „Sperăm ca sala să fie plină!“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 619

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 574

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 463

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 488

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 523

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 414

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 585

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 587

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 465

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 454

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 333

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 443

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 742

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 577

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 471