Sport

HC Dobrogea Sud a învins campioana Dinamo. Urmează partida decisivă din play-off Laurenţiu Toma - „Cu toţii am făcut un meci minunat“

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa va disputa meci decisiv cu Dinamo Bucureşti, campioana en-titre, pentru depăşirea fazei întâi a turneului play-off din Liga Naţională şi a pătrunde astfel în semifinalele competiţiei.
 
După două partide, scorul este egal, 1-1, fiecare echipă câştigând meciul de pe teren propriu, Dinamo cu 36-27 (16-12), iar HC Dobrogea Sud cu 27-20 (12-9). Partida care va stabili echipa ce va merge în Turneul Final Four se va juca la Bucureşti, pe 29 aprilie. Până acum s-au calificat în semifinale CSA Steaua Bucureşti şi Potaissa Turda, formaţii care au făcut 2-0 după primele două întâlniri, cu Minaur Baia Mare, respectiv Dunărea Călăraşi. În afară de confruntarea Dinamo - HC Dobrogea Sud, mai e nevoie de meci decisiv în întâlnirea Poli Timişoara - CSM Bucureşti, 1-1 după primele două confruntări.
 

Dinamoviştii au venit poate puţin relaxaţi

 
În meciul de la Constanţa, HC Dobrogea Sud a jucat sub presiune, pentru că, dacă pierdea, irosea şansa de a rămâne în cursa pentru a atinge semifinalele. Echipa pregătită de Sandu Iacob şi Marko Isakovici s-a mobilizat însă şi a jucat foarte bine, atmosfera fiind una electrizantă la Sala Sporturilor. „A fost ceva simplu, pentru că ne-am apărat mult mai bine faţă de meciul de la Bucureşti. Am greşit, într-adevăr, la început, câteva posesii, dar în partea a doua am reuşit să-i ţinem în şase metri, am avut şi nişte realizări frumoase ale interilor şi am condus practic jocul. Mental am fost peste ei. Au venit poate puţin relaxaţi datorită diferenţei de scor din prima partidă. Suntem foarte mulţumiţi că publicul ne-a dat energia de care aveam nevoie pentru a rămâne constant în meci şi a face 1-1. Constanţa se regăseşte în stilul de joc al lui Cutura, iar când acesta evoluează foarte bine, nouă ne e mult mai simplu. În situaţia în care oboseşte, avem soluţii, încercând să-i responsabilizăm pe fiecare. Aceeaşi apărare am încercat-o şi la Bucureşti, diferenţa fiind că acum am fost mult mai inspiraţi şi mult mai bine plasaţi pe anumite soluţii pe care le pot găsi jucătorii în contextul în care noi ne apărăm aşa. De asemenea, poarta ne-a ajutat şi ne-a dat încredere, lucru foarte important în handbal. Mitrevski a fost într-o zi foarte bună. În continuare, la Bucureşti, prima şansă o are Dinamo, că joacă în faţa propriului public, aşa cum am avut noi acum şi ei în primul meci. E o întâlnire care se putea duce oricând într-o finală a campionatului, dar aşa a fost sezonul regulat“, a spus Sandu Iacob.
 

Publicul, senzaţional

 
Căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a făcut şi el o partidă mare, înscriind cele mai multe goluri, şapte, dintre jucătorii echipei gazdă. „Am făcut un meci foarte bun. Speram să ne mobilizăm şi să câştigăm. Publicul a fost senzaţional, galeria lui Dinamo la fel şi nu s-au înregistrat incidente. S-a făcut 1-1 şi ne pregătim acum pentru al treilea meci. Şansa este de partea lui Dinamo. Joacă acasă, unde e puternică. Dar noi suntem mai experimentaţi. Ne bucurăm că nu avem accidentaţi după această partidă. Meciul e pe 29 aprilie şi avem timp să ne recuperăm după consumul fizic şi psihic din această confruntare. Efortul a fost de 200%. Ne bucurăm că a ieşit bine. Cu toţii am făcut un meci minunat, apărarea a fost senzaţională, poarta a mers şi ea. Publicul ne-a împins de la spate, ca în vremurile de demult. Se poate o victorie a noastră la Dinamo. Presiunea e pe umerii lor. Cel mai bun să câştige“, a spus Laurenţiu Toma.
 

Şanse de calificare egale

 
Constantin Ştefan, antrenorul lui Dinamo, a arătat că echipa sa a avut un meci mai slab, dar aceasta şi din pricina faptului că HC Dobrogea Sud s-a prezentat foarte bine. „Ştiam că va fi o partidă foarte grea. Gazdelor le-a ieşit totul. Dacă la Bucureşti am câştigat noi, având un portar mai în formă, astăzi (n.r. joi seară) a fost invers. La un moment dat, băieţii noştri au simţit că nu pot câştiga şi au redus puţin turaţia. Constanţa a fost mai bună acum decât noi. Şansele la calificarea în semifinale sunt egale. Meciurile dintre noi şi Constanţa au fost mereu echilibrate. Vom vedea ce va fi“, a spus Ştefan Constantin.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HC Dobrogea Sud, victorie la Constanța cu CSM Focșani 2007

19 Mar 2019 462

HC Dobrogea Sud se confruntă la Constanţa cu echipa pregătită de Sandu Iacob

19 Mar 2019 395

Revista presei locale

18 Mar 2019 436

CSU Neptun Constanţa şi HC Dobrogea Sud II, meciuri în deplasare în Divizia A

16 Mar 2019 348

Revista presei locale

14 Mar 2019 446

HC Dobrogea Sud, două meciuri la rând în Liga Naţională cu echipe din subsolul clasamentului

14 Mar 2019 537

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie lejeră cu Universitatea Cluj

12 Mar 2019 544

David contra Goliat Liderul HC Dobrogea Sud întâlneşte la Constanţa lanterna roşie Universitatea Cluj

12 Mar 2019 623

Nu lipseşte nici „Gaşca Zurli“ „Martie - sport şi educaţie în familie“, eveniment la Constanţa, cu momente sportive, artistice şi de promovare

07 Mar 2019 668

HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat meciul din deplasare cu CSM Făgăraș

06 Mar 2019 524

Între meciurile din Cupa EHF, HC Dobrogea Sud joacă și în campionat. Azi întâlnește CSM Făgăraș

06 Mar 2019 735

Revista presei locale

04 Mar 2019 629

Victorie pentru HC Dobrogea Sud în partida din deplasare împotriva echipei spaniole Liberbank Cuenca

03 Mar 2019 664

Victorie pentru HC Dobrogea Sud Constanţa în Grupa C a Cupei EHF la handbal masculin. A îănvins echipa spaniolă Liberbank Cuenca

25 Feb 2019 813

Trafic restricţionat cu ocazia meciului dintre H.C. Dobrogea Sud Constanța și Liberbank Cuenca Spania

22 Feb 2019 398