La Mamaia, eveniment sportiv unic în lume Cursa inedită pe nisip în care trebuie să încerci să „supravieţuieşti“ cât mai mult

 Un eveniment sportiv unic în lume, ultramaratonul de 24 de ore pe nisip „Alerg 24h Autism Marea Neagră“, se desfăşoară de astăzi, la Mamaia, în organizarea Centrului Psihologic „Marea Neagră“. Competiţia are menirea de a promova drepturile de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi. Startul va fi dat sâmbătă, 5 mai, la ora 10.00, din Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare. Fiecare căpitan de echipă a trebuit să adune în jurul său, în formaţia respectivă, minimum 20 de prieteni.
 
Organizatorul evenimentului este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut opiniei publice nu doar pentru nominalizările şi premiile la World Festival Autism pentru inovaţiile sale terapeutice dedicate copiilor cu autism, cât şi pentru participarea la ultramaratoane de 70 sau chiar 100 de kilometri, în urma cărora sunt finanţate de sponsori proiectele sale sociale.
 
Ideea evenimentului „Alerg 24h Autism Marea Neagră“ a luat naştere în timpul unui epuizant ultramaraton de 100 km desfăşurat în Franţa, pe care psihologul l-a finalizat cu brio şi în urmă căruia a reuşit să finanţeze, cu ajutorul sponsorilor, proiectul „Camera Virtuală“, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.
 
„După ce, în 2016, am alergat în afara ţării un ultramaraton de 100 de km, am vrut ca următoarea competiţie la care să particip să fie un eveniment de 24 de ore. Mi-am dorit ca aceste 24 de ore de alergare să le petrec pe malul mării, din dorinţa de a prinde răsăritul. Câţiva prieteni au fost de acord să mă susţină în această încercare, iar după ce am anunţat evenimentul pe reţelele de socializare, am găsit repede o echipă de alţi 20 de oameni care s-au alăturat iniţiativei. Cu două săptămâni înaintea evenimentului a apărut ideea de echipe şi am reuşit să ne strângem 150 de oameni în şase echipe, iar cu câteva zile înainte de start erau deja 16 echipe ce conţineau 500 de alergători. Surpriză mare a fost că la start au venit aproape 1.000 de oameni care doreau să participe la eveniment. A fost un eveniment atât de spectaculos, atât de angrenant şi interactiv, încât imediat după concurs am primit deja sute de cereri pentru o nouă ediţie. La această a doua ediţie, aşteptăm peste 2.000 de oameni“, a declarat Adrian Gemănaru.
 
Efortul deosebit realizat de fiecare echipă şi participant la această competiţie va fi recompensat la final cu trofee şi medalii. Având în vedere istoria cu totul specială a judeţului Constanţa, pentru anul acesta au fost pregătite medalii şi trofee personalizate sub forma hărţii judeţului, fiind evidenţiate principalele staţiuni turistice ale litoralului românesc. De altfel, ultramaratonul reprezintă şi o metodă inedită de a promova litoralul românesc la nivel internaţional.
 
„Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va avea pe plajă instalată o torţă, care va reprezenta viaţa echipei pe tot timpul evenimentului, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, finalizarea concursului fiind la 24 de ore faţă de startul lui. Traseul competiţiei măsoară o distanţă de 3 kilometri, pe care concurenţii o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize, a mai spus Adrian Gemănaru, psihologul român câştigător, în 2017, la World Festival Autism din Canada, pentru unul din proiectele sale dedicate copiilor autişti.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 

COSR le oferă distincţii speciale celor ce depăşesc 100 de kilometri la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

Cursă inedită la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“. „Apă, Nisip, Foc“. Pentru cei mai puternici


Lanţ uman imens Peste 500 de elevi de ciclu primar din județul Constanța, așteptați la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră”
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Jandarmul Sorin Andrici, de la Tulcea, a alergat aproape 190 de kilometri la ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră”

14 May 2020 2382

150 de persoane vor alerga minimum 100 de kilometri, de acasă, la Ultramaratonul Autism24h Marea Neagră

28 Apr 2020 2531

„Victoria voinţei!“ Constănţeanul Mihai Nenciu a atins Vârful Omu, la capătul alergării care a pornit de pe plaja din Mamaia (galerie foto)

20 Nov 2019 1801

Carpii, învingători și la ediția a treia a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia

05 May 2019 2417

Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia Aproape 2.500 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi la „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

25 Jan 2019 887

„Românii ştiu să lucreze în echipă“ „Carpii“ au încheiat pe primul loc, din 41 de formaţii, ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia (galerie foto)

07 May 2018 2885

Imagini de la eveniment Ultramaratonul de la Mamaia, „Alerg 24 h Autism Marea Neagră“, s-a încheiat. Premierea echipelor participante (galerie foto)

06 May 2018 2793

Militarul Laurenţiu Cobzaru, de la Forţa Albastră Galaţi, primul alergător care a depăşit 100 de kilometri la ultramaratonul de la Mamaia (galerie foto)

06 May 2018 3125

Cursă inedită la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“. „Apă, Nisip, Foc“. Pentru cei mai puternici

24 Apr 2018 1596

Vor concura şi la Mamaia Ştafeta formată din militarii Cristi Onofrei şi Laurenţiu Cobzaru, pe locul doi la semimaratonul de la Iaşi

22 Apr 2018 2268

O echipă din Galaţi, „Forţa Albastră“, care are şi militari în componenţă, participă la ultramaratonul de la Mamaia, „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

16 Apr 2018 2036

Ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la Mamaia, care promovează drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități (galerie foto)

12 Apr 2018 5150

Ultramaraton de 24 de ore Competiţie pe nisipul de la Mamaia, pentru o cauză nobilă

20 Apr 2017 1321

Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia, pentru ajutorarea copiilor cu autism

19 Apr 2017 1679