Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia Aproape 2.500 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi la „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

Ultramaratonul de 24 de ore pe nisipul din staţiunea Mamaia, „Autism 24h Marea Neagră“, se pregăteşte de a treia ediţie. 2.400 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi să ia startul într-un eveniment unic în lume. Întregul concept este realizat de Centrul Psihologic „Marea Neagră” şi are menirea de a promova dreptul la integrare în comunitate al persoanelor cu dizabilităţi.
 
Startul va fi dat sâmbătă 4 mai, la ora 10.00, din Piaţeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, iar echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare.
 
„Constanţa se mândreşte cu evenimente sportive importante la nivel internaţional, în special cele desfăşurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul «Autism 24h Marea Neagră», prin cei 2.400 de participanţi inimoşi, reuşeşte să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanţi, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbeşte în primul rând despre prietenie, despre relaţiile umane şi cât de fericiţi putem fi unul lângă altul”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului „Marea Neagră” şi organizatorul evenimentului „Autism 24h Marea Neagră”.

„Mai mult decât un eveniment sportiv“        

Pentru a putea participa la evenimentul internaţional, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său minimum 20 de prieteni. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro. „«Autism 24h Marea Neagră» este mai mult decât un eveniment sportiv, reprezintă o stare de spirit, o energie specială pe care o simte orice participant ce supravieţuieşte o zi şi o noapte pe malul Mării Negre. Torţele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile aduc un farmec aparte întregului eveniment ce imprimă o atmosferă greu de egalat“, mai spun organizatorii. 

Medaliile sunt realizate în afara ţării

Participanţii vor fi recompensaţi la final cu trofee şi medalii. Începând din acest an, medaliile sunt realizate în afara ţării şi sunt asemănătoare celor din marile competiţii europene. „Cele 24 de ore petrecute pe malul mării, momentul răsăritului, puternica legătură care se realizează între membrii echipei, efortul depus de fiecare participant transformă întreaga poveste într-o experienţă unică în viaţă, pe care trebuie să o încerce orice persoană”, a precizat Adrian Gemănaru. Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine zece proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism din două oraşe ale ţării: Constanţa şi Galaţi. Pentru promovarea proiectului au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viaţa comunităţii, care vor purta denumirea de „ambasadori”.

Robotul Nao, mascota evenimentului

Evenimentul se va bucura de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Nao. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea să-i pună întrebări, să danseze alături de el şi să se joace alături de cei doi roboţi NAO aflaţi în România. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 2166

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

06 May 2020 1136

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 3030

Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

29 Apr 2020 2620

Militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat din nou la ultramaratonul de o zi de la Mamaia „Adevăraţii eroi rămân copiii cu autism şi părinţii lor“ (galerie foto)

07 May 2019 1590

Carpii, învingători și la ediția a treia a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia

05 May 2019 2416

Inedit Lansare de carte la ora 4.30, pe plaja de la Mamaia, cu ocazia ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

05 May 2019 1240

Ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ se desfășoară, timp de o zi, la Mamaia. Fondurile strânse susțin proiecte umanitare

04 May 2019 1461

Iubitori de toate vârstele ai mişcării participă sâmbătă, la Mamaia, la ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

04 May 2019 1207

Eveniment sportiv la Mamaia La Cursa Copiilor de la „Autism 24h Marea Neagră“ sunt aşteptaţi prichindei din întreaga ţară

18 Apr 2019 905

Cursa Eroilor la ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia. 12 finaliști vor intra în luptă (galerie foto)

04 Apr 2019 1204

La Mamaia, eveniment sportiv unic în lume Cursa inedită pe nisip în care trebuie să încerci să „supravieţuieşti“ cât mai mult

05 May 2018 3551

COSR le oferă distincţii speciale celor ce depăşesc 100 de kilometri la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

28 Apr 2018 1956

O echipă din Galaţi, „Forţa Albastră“, care are şi militari în componenţă, participă la ultramaratonul de la Mamaia, „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

16 Apr 2018 2034