Maraton sportiv pe arena „Gheorghe Hagi“ O campioană olimpică va arunca prima minge a meciului de baseball România - SUA, de la Constanţa

Pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa se desfăşoară, în acest weekend, un adevărat adevărat festival al sportului. Au fost programate două întreceri de baseball (Cupa României - care a început ieri şi ediţia a treia a Trofeului „Jackie Robinson“, în care se vor înfrunta România şi SUA), dar şi prima ediţie a acţiunii „Mişcare pentru toţi“. La toate evenimentele, spectatorii beneficiază de intrare liberă.
 
La Cupa României participă patru echipe, LPS Roman, Leaders Călăraşi, Atletico Alexandria şi Thunderwolves Botoşani. Ieri s-au disputat primele patru partide, iar sâmbătă se desfăşoară ultimele două Atletico Alexandria - Leaders Călăraşi (15.00 - 17.30) şi Thunderwolves Botoşani - LPS Roman (17.30 - 20.00). Tot sâmbătă, la ora 11.00, va începe meciul - eveniment de baseball dintre echipa SUA (reprezentată de militarii americani din Baza Mihail Kogălniceanu) şi formaţia naţională a României, contând pentru Trofeul „Jackie Robinson“. Meciul este la cea de-a treia ediţie în Constanţa, precedentele două revenindu-i României. Partida celebrează 72 de ani de când legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn (New York), spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei. Meciul România - SUA este organizat de Primăria municipiului Constanţa, Ambasada SUA şi Federaţia Română de Baseball şi Softball.
 

„Să ne bucurăm de un spectacol tipic american!”

 
Prima minge a întâlnirii va fi aruncată de fosta mare gimnastă constănţeană Daniela Sofronie, campioană olimpică la Atena, în 2004. „Dacă, anul trecut, marele nostru campion Gheorghe Hagi a fost invitatul special al evenimentului, aruncând prima minge a meciului, anul acesta o avem alături de noi pe Daniela Sofronie, gimnasta noastră de talie mondială, laureată cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Haideţi alături de noi sâmbătă, 11 mai, ora 11.00, la Constanţa, pe stadionul «Gheorghe Hagi», să o vedem pe Daniela aruncând prima minge a meciului şi să ne bucurăm de un spectacol tipic american!”, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Baseball şi Softball. Dana Sofronie a început gimnastica la vârsta de patru ani. În 2003, a devenit vicecampioană mondială cu echipa, în SUA, la Anaheim, iar un an mai târziu, la Campionatul European din Olanda, a cucerit aurul cu echipa României şi medalia de argint la individual compus. În luna februarie a acestui an, a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.
 

Sport pentru toate vârstele

 
După încheierea Trofeului „Jackie Robinson“, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ se va derula, în intervalul orar 13.00 - 15.00, acţiunea de amploare „Mişcare pentru toţi“. Pe gazon, dar şi pe pista de atletism şi în alte zone ale arenei, vor fi amplasate ateliere a numeroase sporturi, în care sportivii vor susţine sub comanda antrenorilor demonstraţii, dar sunt invitaţi şi constănţeni, de toate vârstele, să ia parte la antrenamentele respectivelor discipline sportive. Ilie Floroiu, Daniela Sofronie, Ionuţ Gheorghe, Ionuţ Stănescu sau Elena Frîncu sunt doar câteva nume de campioni care vor face sport, alături de constănţeni, la această acţiune de masă, iniţiată şi organizată de Primăria Constanţa.
 

Ziua porţilor deschise

 
Fostul mare atlet Ilie Floroiu, consilier al primarului Decebal Făgădău pe probleme de sport, a precizat că evenimentul „Mişcare pentru toţi“ îşi propune să transmită un mesaj clar: toată lumea trebuie să facă sport. „Festivalul sportiv pe care îl organizăm e deschis tuturor vârstelor, nimeni nu va fi respins. Este loc pentru toată lumea. Atelierele sportive se amplasează şi pe gazon, şi pe pista de atletism, însă avem un moment chiar şi în tribună, sus. E ziua porţilor deschise în sportul constănţean, e mişcare pentru toţi, copii, bunici, mămici şi tătici. Vor fi prezenţi reprezentanţi de la vreo 15 sporturi, sportivi şi antrenori, costumaţi specific şi cu materialele de antrenament şi meci. Vor fi mişcare şi animaţie.
 
Vrem ca, atunci când te uiţi de sus, din înaltul tribunei, să vezi forfotă şi mişcare în arenă. Antrenorii vor demonstra cu sportivii şi îi vor îndemna pe cei prezenţi să facă sport. Oricine poate veni pe stadion, este o acţiune demonstrativă, de masă, de selecţie sau de relaxare, cum vreţi să o luaţi. Vom avea şi invitaţi de onoare“, a precizat fostul director al CS Farul.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment „Mişcare pentru toţi“, acţiune sportivă de amploare la Constanţa, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ (galerie foto+video)

11 May 2019 2342

Meci România - SUA la Constanța. Trofeul „Jackie Robinson“ „Rege“ la fotbal, Gică Hagi a aruncat prima minge la baseball (galerie foto+video)

14 May 2018 2594

Ministrul Ioana Bran, la meciul de baseball de la Constanța "Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA" (galerie foto)

12 May 2018 2787

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 4023

UPDATE Imagini de la eveniment Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la stadionul Portul din Constanța, la întâlnirea de baseball România - SUA (galerie foto+video)

12 May 2018 4484

Tricolorii au câștigat, la Constanța, meciul cu SUA Ambasadorul Hans Klemm i-a înmânat echipei României trofeul Jackie Robinson (galerie foto)

16 Apr 2017 4725

Ambasadorul Hans Klemm, prezent la Constanţa – „Celebrăm curajul lui Jackie Robinson”

15 Apr 2017 3938

UPDATE 16. România a câştigat! E prezent şi ambasadorul Hans Klemm Meci de baseball SUA – România, la Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2017 5751

Mobilizare impresionantă la Constanţa, pentru meciul de baseball SUA – România. Stadionul „Portul”, înconjurat de poliţişti şi jandarmi (galerie foto+video)

15 Apr 2017 4300

Eveniment sportiv special, sâmbătă, la Constanţa Meci de baseball SUA - România, de Ziua Jackie Robinson (video)

15 Apr 2017 3443

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, va fi prezent la Constanţa la meciul de baseball SUA - România (video)

14 Apr 2017 2904