Sport

Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa „La baza sportivă «Gheorghe Hagi», întotdeauna am venit în sprijinul tuturor“

La baza sportivă constănţeană din str. Primăverii, „Farul“, cum îi spun cei mai mulţi, „Gheorghe Hagi“, cum este în actele Ministerului Tineretului şi Sportului, s-a stabilit programul orar pentru folosirea terenurilor de fotbal în perioada următoare.
 
Structurile sportive care au solicitat aceasta, patru la număr, SSC Farul, Academia Farul, ACS Performer şi AC CS Farul, vor utiliza în pregătire patru terenuri. Pe arena principală vor intra următoarele echipe: AC CS Farul Under-17 - de luni până vineri inclusiv, între orele 8.30 şi 10.00; SSC Farul seniori - luni, între 17.00 şi 19.00, de marţi până vineri, inclusiv, între 10.00 şi 12.00; AC CS Farul Under-19 - luni, între 15.00 şi 17.00; de marţi până vineri, inclusiv, între 16.00 şi 18.00; AS CS Farul Under-15 - de marţi până vineri, inclusiv, între 18.00 şi 20.00. Terenul 2 va fi folosit, de luni până vineri, inclusiv, de AS CS Farul, astfel: grupa 2005 - între 8.00 şi 10.00; grupa 2004 - între 10.00 şi 12.00; grupa 2006 - între 14.00 şi 16.00; grupa 2008 - între 16.00 şi 18.00; grupa 2009 - între 18.00 şi 20.00. Pe terenul 3 sintetic, activitatea se va desfăşura de luni până vineri, inclusiv, astfel: SSC Farul 2012 - 8.00 - 9.30; Academia Farul - 9.30 - 11.30; AS CS Farul 2007 - 14.00 - 16.00; AS CS Farul 2010 - 16.00 - 18.00; Academia Farul - 18.00 - 19.30; SSC Farul juniori A - 19.30 - 21.00. Pe terenul 4, vor intra, de luni până vineri, inclusiv, formaţiile: AS CS Farul 2012 - 13.30 - 15.30; AS CS Farul 2011 - 15.30 - 17.30; ACS Performer - 17.30 - 19.30.

Vor rămâne deschise patru vestiare 

„Patru structuri sportive, SSC Farul, Academia Farul, ACS Performer, AS FC Farul, au depus solicitări pentru activitatea de fotbal. Am avut o şedinţă cu ei, iar apoi au definitivat şi ce au discutat între dânşii. În funcţie de ce au cerut, au primit, ca să se poată continua pregătirea.
 
La solicitările lor, am definitivat programul orar de pregătire pentru seniori şi pentru grupele de copii şi juniori. Vor rămâne patru vestiare deschise. Întocmit pe modelul Sala Sporturilor sau Complex Tomis, programul orar e valabil până la finele acestei luni, dacă nu se face până atunci predarea bazei. Dacă se va face, Primăria îşi va stabili propriul regulament şi mod de administrare. La sfârşitul lui august, se întorc toate grupele de atletism şi va trebui să facem o redistribuire. Sau poate vor mai exista solicitări pentru poziţii de antrenament.
 
Important este că ne-am organizat puţin şi sperăm ca lucrurile să meargă bine. Pe toată perioada de un an de când am preluat noi baza sportivă, am încercat să sprijinim activitatea, de la mai multe discipline sportive, inclusiv accesul persoanelor publice. Dar puţin organizat, ca să putem avea o ordine, să nu ne încurcăm unii pe ceilalţi. Au existat unele disfuncţionalităţi (cele mai multe diferenţe de opinie fiind cu SSC Farul), dar noi trebuie să ţinem cont de toate structurile sportive, nu de una singură. Întotdeauna am venit în sprijinul tuturor. Problemele din interiorul structurilor sportive nu privesc DJST“, a declarat Mariana Solomon, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, instituţie care administrează încă baza sportivă, până când aceasta va ajunge efectiv la municipalitatea constănţeană, în urma Hotărârii de Guvern din 24 iulie a.c.

La pavilionul administrativ începe un inventar 

Pe drumul către predarea complexului sportiv la municipalitate, săptămâna viitoare va începe un inventor la pavilionul administrativ. „Sunt nişte comisii mixte şi vrem să fim pregătiţi, astfel încât preluarea să se facă cât mai uşor. Vom face inventarierea şi lăsăm la dispoziţie doar patru vestiare pentru sportivi. Va fi ordonat, oamenii au înţeles, nu au fost niciun fel de probleme. Fiecare antrenor va răspunde de grupa lui, îşi va prelua vestiarul, îl va preda şi cred că lucrurile vor fi bune. Din punctul nostru de vedere, nu sunt condiţii de igienă pentru a se desfăşura şi alte activităţi, întrucât sunt multe lucruri de pus la punct. Dar încercăm să asigurăm pe zonele pe care se poate şi nu reprezintă un pericol pentru nimeni să se continue activitatea sportivă. Îmi doresc ca orice echipă reprezentativă a Constanţei să aibă performanţe şi dacă se poate să dezvoltăm şi sportul pentru toţi ar fi extraordinar. Când se vor face comisiile din cele patru zone, minister, Direcţie, primărie şi firma de insolvenţă, va fi predarea definitivă. Deocamdată, urmăm fiecare pas care trebuie urmat şi încercăm să gestionăm această perioadă cât se poate de bine“, a mai spus Mariana Solomon.

Cineva care să aibă posibilitatea să investească 

Directorul executiv al DJST Constanţa spune că Ministerul Tineretului şi Sportului şi DJST Constanţa nu pot asigura investiţii la baza sportive. „Pe perioada de un an de când am preluat baza, SSC chiar a primit foarte mult sprijin din partea DJST Constanţa. Iar când am avut prima şedinţă de la preluarea stadionului, n-a fost nicio secundă discuţia despre jocuri oficiale, ci de antrenamente. Există un proces verbal în care este stipulată aceasta. Au fost atunci reprezentanţi de la toate structurile sportive, inclusiv de la atletism. A fost discuţie că acceptăm condiţiile numai pentru antrenamente şi să ne străduim să nu oprim activitatea sportivă. Echipa de seniori SSC Farul şi-a efectuat antrenamentele continuu în această bază. Am dat o mână de ajutor şi să se joace promovarea pe acest stadion, de la Liga a 4-a la Liga a 3-a şi de la Liga 3-a la Liga a 2-a. Dar ştim foarte bine că au fost foarte multe probleme acolo. DJST Constanţa nu are decât doi îngrijitori care lucrează în ture, o zi cu o zi, o femeie de serviciu, pază permanentă la pavilionul administrativ şi un post de 14 ore la accesul în parcarea de la pavilion. În momentul în care am preluat baza, cred că nimeni nu s-a gândit că ar trebui mai mult personal şi ar trebui un buget. În momentul actual, investiţii nu pot suporta ca buget nicio Direcție şi nici MTS. Nici o Direcţie de Sport din România nu are în administrare un stadion. Trebuie cineva care să aibă posibilitatea să investească“, a punctat Mariana Solomon.

Alţi paşi de urmat 

Conducătorul DJST Constanţa precizează că şi după ce baza sportivă va fi preluată de municipalitate, mai sunt paşi de urmat. „Vreau să iau lucrurile bune că, împreună cu autorităţile publice locale, timp de un an ne-am străduit ca stadionul să ajungă la Primărie, ceea ce se va întâmpla. Trebuie şi să înţelegem că trebuie urmaţi nişte paşi. Nu putem să batem din palme şi să spunem că, gata, de mâine, toate lucrurile sunt rezolvate. Şi când îl va prelua Primăria sunt mulţi paşi de făcut. Nu pot nici ei peste noapte să facă minuni, ca să zic aşa. Noi vom sprijini în continuare activitatea sportivă şi mai ales pe cea de copii şi juniori, întrucât, pentru noi, acest segment este prioritar. Venim în sprijinul lor. Acum şi juniorii III de la HC Dobrogea Sud au antrenamente pe pista de atletism. Nu este o singură structură. Mi-aş dori să avem cât mai mulţi copii la sport. Vor exista nişte reguli, pe care va trebui să le respectăm cu toţii“, menţionează Mariana Solomon.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa
 
„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

SSC Farul, pe locul doi în Liga a 2-a Emanuela Gavrilă - „Drumul nostru nu este pavat cu marmură, e cu multe gropi“

Poate SSC Farul Constanța să susțină în Bulgaria meciurile considerate pe teren propriu?

„Trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt“ Ce a spus Gică Hagi despre stadionul „Farul“ şi despre SSC Farul Constanţa

 
Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul joacă al doilea meci de „acasă“ în Liga a 2-a la Călărași Ion Barbu - „Mi se pare penibil ceea ce se întâmplă!“

18 Aug 2018 1612

De la Ovidiu la Călăraşi Suporterii sunt nemulţumiţi că SSC Farul nu poate juca pe stadionul „Farul“. Ce spune DJST Constanţa

15 Aug 2018 2113

DJST Constanţa La Complex Stadion „Gheorghe Hagi“, se realizează doar antrenamente, nu şi activitate competiţională

14 Aug 2018 2122

Zece zile de volei pe plajă la Mamaia, la Campionatul Naţional. Ce spune preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan

14 Aug 2018 592

Fostul principe Nicolae, prezent la Mamaia, la turneul de volei pe plajă (galerie foto)

14 Aug 2018 1544

Sportul constănţean, din nou în doliu! A murit antrenorul Octavian Rusu

03 Aug 2018 1381

Pentru SSC Farul, salvarea a venit de la Gică Hagi! Inspecţie la stadionul „Farul“. Nu sunt îndeplinite toate condiţiile de omologare pentru Liga a 2-a (galerie foto)

31 Jul 2018 4709

Mesaj al DJST „Familia sportului constănţean aduce un ultim omagiu celui ce a fost Ioan Veliciu!“

09 Jul 2018 1286

Premieră! Calificări pentru Campionatul European Campioana mondială la baschet 3 la 3 joacă la turneul de la Constanţa (galerie foto + document)

29 Jun 2018 903

Imagini de la evenimentLa Constanța, se desfăşoară turneu de calificare la Campionatul European de baschet 3 la 3 (galerie foto)

28 Jun 2018 689

Care au fost cele mai frumoase meciuri de la Campionatul Naţional de Kung-Fu, desfăşurat la Constanţa

18 Jun 2018 426

Imagini de la eveniment Campionatul Naţional de Kung-Fu se desfăşoară astăzi la Constanţa. Intrarea e liberă (galerie foto)

17 Jun 2018 667

Intrare liberă Frontiera Tomis Constanţa participă la Cupa Regelui la oină. Se anunţă un spectacol deosebit!

10 May 2018 1090

La mulţi ani, România! La mulţi, Europa! Profesorii şi elevii constănţeni s-au întrecut în „Parada provinciilor istorice“ (galerie foto)

10 May 2018 1600

Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, în vizită la Constanța

16 Apr 2018 867

Eveniment în weekend Maratonul Nisipului, de la Mamaia. Se marchează centenarul Marii Unirii. Tricou tricolor pentru alergători

23 Mar 2018 643

Cumpăna, prima localitate din mediul rural unde s-a lansat proiectul „Campionii României în școli, licee și universități“ (galerie foto)

15 Mar 2018 1285

Liceenii din Constanţa joacă baschet, duminică, în Turneul Final Four al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar

07 Mar 2018 612

Constanţa nu reuşeşte să-şi ţină valorile Andrei Szemerjai - „Ne-am obişnuit cu problemele precum măgarul cu bătaia“

19 Jan 2018 1122

Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și-a suspendat temporar activitatea. Care e situația la Constanța (document)

05 Jan 2018 902

Baschet şi distracţie. Show de show! „Pescăruşii“ şi „Delfinii“ se înfruntă la Constanţa în All Star Game

16 Dec 2017 1241

Se anunţă un spectacol deosebit la All Star Game, sărbătoarea baschetului constănţean

15 Dec 2017 805

Iubitori ai mișcării din Constanța și Tulcea s-au întrecut, la Mamaia, la Crosul Dobrogei. Au fost prezente și valori ale sportului (galerie foto)

11 Nov 2017 1796

Săptămâna Europeană a Sportului şi-a atins obiectivele și la Constanța

11 Oct 2017 875

DJST Constanţa, acţionată în instanţă, alături de alte două instituţii, de Sindicatul Liber din Învăţământul Judeţului Bacău

02 Sep 2017 994

Rampă de lansare. A jucat şi Garbine Muguruza Mamaia Idu Trophy Comvex a adus pe litoral sportive din 15 ţări (galerie foto + documente)

30 Aug 2017 1378

Turneu internaţional de tenis feminin La Mamaia Idu Trophy Comvex, participarea e numeroasă şi de valoare (galerie foto)

29 Aug 2017 2003

Mariana Solomon - „Suntem o echipă unită“ DJST Constanţa a alocat aproape 85.000 de lei pentru 33 de acţiuni sportive (document)

19 Aug 2017 2605

„Ne trebuie puţină răbdare. Nu se poate face totul bătând din palme“ Cine va prelua stadionul „Farul“?

19 Aug 2017 5020

Bilanţ la DJST Constanţa. Activităţi desfăşurate şi proiecte

18 Aug 2017 1030

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 4 august 2017

04 Aug 2017 484

Turnee de baschet 3 la 3 se vor organiza, pe lângă oraşul Constanţa, şi în judeţ

06 Jul 2017 1254

Ce spun constănţenii şi directorul DJST Plată pentru accesul pe pista stadionului „Farul“. Cine trebuie să achite un abonament lunar (galerie foto)

05 Jul 2017 6187

Sâmbătă, Constanţa găzduieşte iar întrecerea Ion Draica şi Ilie Floroiu, amintiri de la Crosul Olimpic Naţional din 1987 (galerie foto)

16 Jun 2017 3823

„Constanţa e a mea“ Maraton al sporturilor şi o spectaculoasă paradă, în weekend, la Constanţa (galerie foto)

18 May 2017 5142

Evenimentul „Baschet în familie“ a reunit, la Constanţa, copii, părinţi şi bunici

16 May 2017 823

Ce spune directorul DJST Constanţa Federaţia Română de Canotaj a preluat o parte a Centrului Olimpic de la Năvodari (galerie foto)

18 Jan 2017 4497

Venituri mai mici Averea şi interesele Marianei Solomon, director executiv al DJST Constanţa (document)

08 Dec 2016 1777

Cătălin Jitcovici şi Antoanela Manac au câştigat şi ediţia 2016 a Crosului 1 Decembrie (galerie foto)

02 Dec 2016 2472

Ce au urat de 1 Decembrie Ilie Floroiu şi Mariana Solomon, reprezentanţi ai sportului din Constanţa

01 Dec 2016 1223

UPDATE - Cine a urcat pe podium Constanţa. Mariana Solomon a dat startul Crosului 1 Decembrie (galerie foto)

01 Dec 2016 3002

Box demonstrativ la Cupa 1 Decembrie şi la Memorialul Aurel Simionescu, de la Constanţa (galerie foto+video)

26 Nov 2016 1562

Claudiu Teliceanu s-a suspendat de la DJST Constanţa. Mariana Solomon a preluat atribuţiile de conducere

18 Nov 2016 5199

Premieră pentru baschetul dobrogean la „Constanța Street Play Battle 4 Tomis”

09 Sep 2016 978

Sport olimpic din 2024 Copiii s-au întrecut, la Venus, la turneul de handbal pe plajă (galerie foto)

31 Aug 2016 1302

Naţionalele României participă la cel mai vechi turneu de baschet 3 la 3 din Constanţa

06 Jul 2016 965

A fost validată componenţa noului Consiliu Local La Cumpăna, Mariana Gâju va face echipă cu acelaşi viceprimar, Florin Neagu (galerie foto)

25 Jun 2016 2251

Vrei să ajungă obez copilul tău? Sportul modelează armonios nu numai organismul unui copil ci şi personalitatea lui

11 Apr 2016 1150

Handbaliştii juniori de la CSS1 Constanţa fac furori Uriaşul din Murfatlar, Raul Manoilă, bombardează porţile adverse (galerie foto)

05 Nov 2015 3136

Candidaţii respinşi cheamă în instanţă CJC Prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al RAJDP s-a ţinut cu uşile închise

04 Sep 2015 1772