Midia si Callatis au incheiat turul in fruntea seriei

Echipele constantene au facut o figura frumoasa in Divizia B

Echipa din Navodari a incheiat sezonul pe locul doi, in timp ce Callatis ocupa locul sase si este "campioana" remizelor in acest tur, terminand la egalitate opt din cele 15 meciuri disputate * A treia reprezentanta a judetului, FC Altay, a dezamagit in aceasta toamna, incheind turul in zona "minata" a clasamentului * Echipa si-a schimbat antrenorul si din retur va evolua se pare la Medgidia, pe stadionul "Municipal"

Prima jumatate a Campionatului National de fotbal, divizia B, editia 2004/2005 s-a incheiat pe data de 27 noiembrie, dupa disputarea a 15 etape. In seria intai a acestui esalon secund participa si trei reprezentante ale judetului nostru, Midia Navodari, Callatis Mangalia si Altay Constanta. Primele doua au avut in aceasta toamna evolutii bune, reusind sa incheie turul pe pozitii fruntase, care le indreptateste sa spere la o clasare finala pe podiumul intrecerii. Nu acelasi lucru se poate spune despre Altay, formatie care a pornit la drum cu obiective indraznete si un lot de valoare, dar care nu a confirmat pe parcursul intrecerii. Midia pregatita de Ion Constantinescu a terminat turul pe locul doi in clasament, cu 26 de puncte, cu sase mai putin fata de lidera FC Vaslui. Echipa din Navodari a adunat opt victorii, doua remize, dar si cinci infrangeri, inscriind 19 goluri si primind 14. Debutul in actuala editie a fost unul slab, Midia cedand in deplasare cu 0-3 in fata Vasluiului patronat de fostul arbitru international, Adrian Porumboiu. Au urmat doua victorii care le-au redat increderea jucatorilor de la Midia, 2-1 cu Gloria Buzau si un 3-1 pe teren propriu in primul derby local, cu FC Altay Constanta. Dupa 0-0 in deplasare la Targoviste si 2-1 acasa cu Ceahalul, Midia se afla in fruntea seriei, pe locul doi, dar la egalitate de puncte cu Dacia Unirea Braila. In cea de-a sasea etapa, elevii lui Constantinescu au pierdut cu 0-1 in deplasarea de la Sacele. Midia a continuat sa castige fara probleme in meciurile de acasa (1-0 cu Unirea Focsani, 1-0 cu Laminorul Roman, 3-1 cu Dunarea Galati, 3-0 cu FC Ghimbav si 4-0 cu Poli Timisoara), dar nu a mai reusit sa aduca de afara, decat un singur punct in patru meciuri. Remiza s-a inregistrat la Mangalia, in ultimul derby local al anului, 0-0 cu Callatis. Terminand turul pe locul doi al clasamentului, Midia ar trebui sa aiba parte de o vacanta de iarna linistita. Din nefericire, se pare ca exista anumite tensiuni la nivelul conducerii si unele probleme financiare, dar exista sperante ca acestea se vor rezolva in scurt timp si mai ales ca ele nu vor afecta jocul echipei in retur.

Callatis, campioana remizelor si FC Altay, marea dezamagire

Cea de-a doua formatie a judetului care a reusit sa faca o figura frumoasa in aceasta toamna, in prima serie a Diviziei B este Callatis Mangalia. Echipa antrenata de Imilian Serbanica a incheiat turul pe locul sase al clasamentului, cu 23 de puncte, cu trei mai putin fata de Midia, formatia situata pe pozitia a doua. Gruparea din sudul judetului merita titlul de "campioana" a remizelor, intrucat din cele 15 meciuri disputate, a incheiat la egalitate nu mai putin de opt. Fotbalistii de la Callatis se pot mandri cu faptul ca in aceasta toamna nu au fost invinsi decat de doua ori, 0-3 cu Ceahlaul Piatra Neamt, in prima etapa si 0-3 cu Dacia Unirea Braila, in cel de-al saptelea meci al sezonului. Echipa din Mangalia a inregistrat si cinci victorii, din care cele mai importante au fost inregistrate in deplasare, 1-0 cu FC Botosani si 3-2 cu Politehnica Timisoara. Daca fotbalistii lui Serbanica nu si-au dezamagit in acest sezon suporterii, nu acelasi lucru se poate spune si despre cei de la FC Altay Constanta. Pe data de 21 august, FC Altay pornea la drum cu mai multi jucatori experimentati si un antrenor de valoare Dan Radulescu, iar pretentiile conducerii erau pe masura, vizand un loc pe podiumul intrecerii. Din nefericire, Altay a dezamagit, nereusind decat patru victorii si terminand sezonul pe locul 14, cu 16 puncte. In primele sase etape, Altay a pierdut de trei ori in deplasare (1-4 cu Gloria Buzau, 1-3 cu Midia si 1-2 cu FCM Targoviste), dar a adunat cinci puncte in partidele de pe teren propriu (2-0 cu FC Botosani, 2-2 cu Dunarea Galati si 2-2 cu Dacia Unirea Braila). Pana la finalul turului, echipa de pe stadionul "Vointa" nu a mai reusit decat trei victorii si doua remize terminand pe ante-penultimul loc al seriei. De altfel, evolutiile slabe au condus la schimbarea in plina competitie a antrenorului Radulescu, inlocuit cu fostul secund al Farului, Cristian Camui. In prezent, se pare ca patronul clubului Altay, Tugrul Koparan, este decis ca din retur sa mute echipa la Medgidia, aceasta urmand sa isi dispute jocurile oficiale pe stadionul Municipal. Unul dintre motivele finantatorului este chiria mare, de cateva mii de dolari pe care trebuia sa o plateasca lunar pentru terenul "Vointa" din complexul sportiv constantean Badea Cartan. Returul actualei editii a Diviziei B incepe pe data de 5 martie, cu partidele etapei a 16-a. La aceasta data va avea loc derbyul seriei Midia Navodari - FC Vaslui, dar si partidele Altay - Gloria si Ceahlaul - Callatis Mangalia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sportivii de la CS Medgidia, medalii la Campionatul Național de Kempo K1. Eric Crînguș participă la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 503

ACS Power Gym Constanța Campioana Elena Novac, medalii la President Cup 2024, în Georgia. „O experiență frumoasă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Apr 2024 840

Robert Diaconescu, din Constanța, desemnat cel mai bun arbitru român de rugby și pe 2023

19 Jan 2024 1008

„17 ani de carieră frumoasă“ Erchian Ionus, din Medgidia, a pus capăt activității de arbitru. Ultimul său meci, pe stadionul „Steaua“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 3831

Farul Constanța Hagi - „E un drum greu. Dacă vom intra în play-off, va fi un miracol. Precum în sezonul trecut, când am luat campionatul“

18 Sep 2023 2999

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, participare de succes la Campionatul Balcanic din Muntenegru (GALERIE FOTO)

17 Sep 2023 1138

Tragedie în fotbalul românesc. A murit la numai 26 de ani!

20 Aug 2023 1816

Nuntă sport Constanța Mireasa Andreea Barbu a dansat în mijlocul „hoților“ și al suporterilor cu fularul Farul Constanța la gât (GALERIE FOTO)

24 Jul 2023 6812

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013. „Liberul arbitru“ de Ioan Ignat, clasa a X-a A

27 Jun 2023 1074

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2212

Arbitrul constănțean Robert Diaconescu, delegat la meciul Germania - Țările de Jos, din Rugby Europe Championship

18 Jan 2023 2200

Doliu la Asociația Județeană de Fotbal Constanța. S-a stins din viață Vasile Cenușe. „A fost un model de corectitudine“

06 Jan 2023 4182

#ConstanțaEsteBine Ziua 362 – 28.12.2022 Astăzi sărbătoresc constatările

28 Dec 2022 1227

Constanța. O carieră de 27 de ani Arbitrul Cătălin Toader a agățat fluierul în cui. Pe cine a avut colegi de brigadă la meciul de retragere (GALERIE FOTO)

13 Jul 2022 4467

A murit, într-un accident rutier, fostul arbitru Laszlo Sajtos. Prima sa partidă condusă la Liga 1 a fost Poli Iași - Farul 1-2

02 Jun 2022 1801