LIVE TEXT Prim-ministrul României, Nicolae - Ionel Ciucă, prezent la Academia Hagi. Vizită în cadrul proiectului „GO Green“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Gheorghe Hagi și Nicolae Ciucă. Sursă foto: ZIUA de Constanța
  • Au fost prezenți și primarul municipiului Constața, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și primarul de la Ovidiu, George Scupra.

Premierul României, Nicolae - Ionel Ciucă, a vizitat, astăzi, baza sportivă a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, de la Ovidiu, în cadrul proiectului „GO Green“, prin care clubul de pe litoral își dorește atingerea neutralității climatice până în anul 2030. 

În acest sens, a fost inaugurat, în prezența premierului României, a CEO OMV Petrom, Christina Verchere, a principalului finanțator al Academiei Hagi și al Farului Constanța, Gheorghe Hagi, și a președintelui echipei Farul Constanța, Gheorghe Popescu, un nou teren, construit cu materiale ecologice, ce nu dăunează mediului, cu tehnologie de ultimă generație. 

Totodată, la eveniment au participat, printre alții, prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, preşedintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și primarul de la Ovidiu, George Scupra, sau Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

UPDATE 1

Premierul Ciuca a vizitat baza sportivă, avându-l drept ghid pe Gică Hagi, care i-a prezentat terenurile și celelalte clădiri și i-a oferit informații despre grupe, echipe și jucători.



UPDATE 2

„În crearea academiei, am fost inspirat de proiectul Luceafărul, în care am fost integrat și eu, când eram un tânăr jucător. Toate echipele din campionat au jucători de la noi“, a spus Gică Hagi. 


UPDATE 3

În program a urmat o conferință de presă, la care au participat premierul Ciucă, Gică Hagi, Gică Popescu și Christina Verchere.

UPDATE 4

 
Gică Popescu a prezentat proiectul GO Green.

„Găsirea energiei verde este o preocupare la nivel mondial“, a spus acesta. 

Premierul Ciucă a punctat că „proiectul este foarte important, se înscrie în agenda guvernamentală în ce privește protecția mediului și eliminarea emisiilor de carbon“.

„Gică Hagi a pus ghetele în cui pe jumătate și s-a angajat într-un proiect ambițios al academiei. Grija față de copiii de la Academia Hagi și clubul Farul trebuie să ne inspire pe toți. Tot ce se face aici nu trebuie să fie mai jos de standardele mondiale. Modelul de muncă și dedicare văzute aici poate fi folosit pentru fiecare dintre noi.“, a mai spus Ciucă.

„Talent și muncă“, astfel a definit premierul Ciucă rețeta succesului. „Nimic nu se face aici la voia întâmplării, de la antrenament, la școală. Le suntem recunoscători lui Gică Hagi si lui Gică Popescu“, a adăufgat el. 

„Tot ce s-a realizat aici este o investiție privată, clubul nu funcționează în deficit, și-a atins și obiectivele financiare“, a spus în continuare Ciucă. 

UPDATE 5  
 

'Este deja al treilea an de când construim acest parteneriat și când i-am întâlnit pe Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu am înțeles grija pe care o au față de Academie, ambiția și valorile pe care le promovează: fair-play, spirit de învingători și poate cel mai important, încrederea în sine. Felicitări Academiei pentru proiectul de a elimina în totalitate noxele, pentru munca de a fi un lider și în acest domeniu, a spus Christine Verchere, CEO OMV Petrom.


Apoi a vorbit Gică Hagi, care a spus că „vom duce până la capăt proiectul academiei, investind în tineri“.

„Farul și Academia Hagi vor da în continuare jucători“, a conchis Hagi.



UPDATE 6


La final, premierul Nicolae Ciucă a primit un tricou ecologic - verde - cu numărul 6, din partea lui Gheorghe Popescu, iar CEO Petrom, Christine Verchere, a primit un tricou personalizat, de asemenea realizat din materiale ecologice, cu numărul 10, din partea lui Gheorghe Hagi. De asemenea, cei doi oaspeți au semnat în cartea de onoare a clubului.



UPDATE 7

Președintele CJC, Mihai Lupu, a transmis un mesaj, după vizitarea academiei.

„Astăzi am participat, cu o deosebită plăcere, alături de Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, Prefectul Județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, precum și de alte oficialități la inaugurarea unui nou teren din cadrul Complexului Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. 

GO Green este un proiect ambiţios, dezvoltat de oameni cu viziune, care reușesc, prin profesionalismul şi dedicarea lor, să contribuie la o dezvoltare sustenabilă a judeţului Constanţa, dar, mai ales, la educarea şi pregătirea tinerelor valori. Acești copii au nevoie de susținere și de asigurarea condiţiilor necesare, pentru ca ei să rămână în comunităţile din care provin.

Campionii, într-adevăr, crează campioni! Nu este doar un slogan, este realitatea și munca depusă de acești oameni minunați, ce sunt convins că vor reuși să orienteze către performanță, multe tinere talente.  

Felicitări tuturor celor care au pus bazele şi s-au implicat în acest proiect!“, transmite Mihai Lupu, președintele CJC. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 382

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 432

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 914

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 707

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1296

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 773

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 363

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 592

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 976

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 611

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1207

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 590

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 705

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 784

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 780