Sport

SSC Farul îi dă replica lui Ciprian Marica „S-a spus că ne este frică de un audit. Nimic mai fals!”

Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa a dat publicităţii astăzi un comunicat cu privire la declaraţiile lui Ciprian Marica, deţinătorul brandului FC Farul, dintr-un cotidian central de sport.

În continuare, prezentăm integral textul comunicatului:

În cele ce urmează, vom demonta punct cu punct afirmaţiile d-lui Ciprian Marica, despre care el însuşi afirmă că “există informaţii”, fără însă a veni şi cu probe în acest sens. Până acum, am tăcut, pentru că am considerat că unele dintre aceste acuzaţii sunt atât de hilare, încât nici nu trebuie să fie combătute, însă, nu putem sta cu mâinile-n sân şi să asistăm la terfelirea imaginii clubului nostru, pe care ne-am străduit şi, credem noi, am şi reuşit să o păstrăm intactă.

1. S-a spus că ne este frică de un audit. NIMIC MAI FALS! De ce ne-am teme, când însuşi Primarul Constanţei, dl. Decebal Făgădău a declarat de curând, că finanţarea S.S.C. Farul a făcut obiectul unui control al Curţii de Conturi şi nu s-a descoperit nimic ilegal?

2. A fost invocată lipsa noastră de deschidere pentru dialog. Atunci de ce am mai fi trimis un reprezentant să se întâlnească personal cu dl. Marica. Din punctul nostru de vedere, nu noi suntem cei refractari, ci chiar dânsul. Putea să facă publică intenţia sa de a achiziţiona brandul F.C. Farul cu mult înainte de licitaţie. Şi atunci, nimeni nu l-ar fi privit cu neîncredere. Noi suntem şi vom fi mereu deschişi la dialog, deoarece recuperarea însemnelor identitare ale F.C. Farul reprezintă un obiectiv pe care l-am stipulat inclusiv în actul constitutiv al Asociaţiei, adică în Statutul pe care dl. Marica nu l-a putut consulta pe site-ul clubului, pentru că nu era în format editabil.

3. S-a spus că există informaţii că am subînchiriat spaţii la stadion, iar banii i-am băgat în propriile buzunare. Aici ar trebui să fie foarte simplu. De ce nu sunt puse la dispoziţia publicului acele contracte? Aşa se vor putea convinge toţi cei care doresc, că totul s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legale. Să nu uităm că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa este o instituţie publică, ce nu poate opera în afara cadrului legal. Şi, poate cel mai important, de ce nu vorbeşte nimeni despre cât s-a muncit pentru conservarea, renovarea şi ecologizarea arenei din Str. Primăverii nr. 2, majoritatea lucrărilor fiind asigurate din fonduri proprii sau pe bază de voluntariat.

4. Au fost decontate vacanţe?! Da, au fost, aici nu avem cum să ne ascundem, există documente scrise în acest sens. Iar beneficiarul acestor atenţii a fost chiar dl. Adrian Pitu, fost Preşedinte Executiv al S.S.C. Farul, care s-a bucurat, împreună cu membri ai familiei sale (socrul, tatăl şi cumnatul, mai exact) de un sejur la Râmnicu Sărat. Pentru cei care nu îşi amintesc, partida s-a disputat în Vinerea Mare.

5. S-a vorbit, nici noi nu mai ştim pentru a câta oară, de aranjamente la pariuri. Ce meciuri sunt suspectate? Când s-au disputat? Cu ce scor s-au încheiat? Care agenţie de pariuri a listat în oferta sa şi S.S.C. Farul? Care a fost cota? Vă reamintim că, în repetate rânduri, suporterii farişti au protestat împotriva trucării meciurilor, inclusiv prin mesaje afişate la partide, în care scria clar: “Scoateţi Liga a 2-a de la pariuri!”. Mesajul datează încă din vremea când încă exista vechea echipa F.C. Farul, dar este de actualitate şi acum! Respingem cu fermitate ideea de a truca meciuri! Le datorăm suporterilor noştri acest lucru!

6. Lui (n.n. Petre) Grigoraş îi erau propuşi jucători doar ca să aducă bani unora. Şi aici se pun aceleaşi întrebări, de bun simţ, considerăm noi: Care sunt acei jucători? Cine a profitat de pe urma salariilor lor? Pentru cei care nu ştiu, singurii care au fost mandataţi să negocieze contractele cu jucătorii şi, implicit, singurii care le-au şi văzut, au fost cei doi Preşedinţi Executivi, dl. Marcel Lică şi dl. Adrian Pitu şi fostul antrenor principal, dl. Petre Grigoraş. De altfel, în mai multe situaţii, preşedinţii au fost puşi în faţa faptului împlinit, cota salariului fiind deja negociată de către jucător exclusiv cu dl. Grigoraş. Altfel spus, Preşedinţii Executivi doar luau act de cele stabilite, iar activitatea lor se rezuma la semnarea contractului. Singurul mod în care suporterii au încercat să înfluenţeze politica salarială a clubului a fost o tentativă de implementare a unor plafoane minime şi maxime pentru salarii, această solicitare vizând tocmai evitarea risipei şi cheltuirea judicioasă a resurselor.

7. Ca să aibă linişte, conducerea îi băga în seamă (n.n. pe Mihăilescu şi Muzaca) pentru a ţine suporterii blânzi. Dar, în ce an credeţi voi că suntem, oameni buni?! Cum credeţi voi că membrii grupurilor organizate de suporteri s-ar preta la aşa ceva?! Vremea şefilor de galerie a apus demult. Tocmai de aceea, dl. Mihăilescu, când a văzut că nu mai are influenţa de odinioară, a ales să cedeze locul celor mai tineri. Să fie clar, nu există niciun şef, grupurile se autofinanţează şi îşi desfăşoară activitatea pe principii democratice clare şi de la care nu se abat. De altfel, în actuala componenţă a Consiliului Director al Asociaţiei se regăsesc câte un membru al fiecărui grup organizat de suporteri din Peluza Sud Farul Constanţa. Ca o informaţie “din interior”, suporterii sunt “şefii” lui Georges Muzaca şi nu invers! Cât despre dl. Mihăilescu, pe lângă faptul că nu ocupă nicio funcţie în cadrul clubului, recent, acesta a renunţat şi la statutul de membru cotizant.

În încheiere, dorim să precizăm şi faptul că dl. Marica a avut dreptate într-un lucru: “Veţi vedea câţi suporteri vin lângă mine şi câţi rămân la S.S.C.!”. Chiar suntem şi noi curioşi să vedem! Deşi, noi credem că cine a avut ochi de văzut, a văzut cum se poziţionează suporterii farişti, nu mai departe de sâmbătă, 04 august 2018, la meciul de debut în Liga a II-a.

Considerăm că deja am pierdut prea mult timp cu această polemică, ce nu face bine niciuneia dintre părţi! Noi avem un drum lung de urmat în Campionatul Ligii a II-a şi ne dorim ca toate energiile să fie investite în Proiectul S.S.C. Farul şi nu în intrigi şi jocuri de culise.

Împreună ducem mai departe spiritul farist!

Cu deosebită stimă şi consideraţie,
A.S.S.C.S. Farul Constanţa

 
  Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1632

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1101

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 936

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

27 Oct 2018 1495

Ciprian Marica - „Privim altfel acest meci“ Neînvinsă de două etape, SSC Farul speră să mai facă o victimă de lux, Petrolul Ploieşti

26 Oct 2018 1529

În tinerețe, tatăl Simonei Halep a dat probe la FC Farul Stere Halep i-a purtat noroc SSC Farul Constanța la meciul cu FC Argeș

25 Oct 2018 1830

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

25 Oct 2018 962

Imagini de la eveniment Constanța. Ciprian Marica și Ionel Dănciulescu, de la SSC Farul, în mijlocul copiilor. Programul "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Școala 28 "Dan Barbilian" (galerie foto + video)

24 Oct 2018 1859

Vedete ale sportului, în mijlocul elevilor, la Constanţa, în Programul Naţional „Campionii României în școală liceu și universitate"

23 Oct 2018 794

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

22 Oct 2018 5760

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

20 Oct 2018 2385

Lorand Balint, brand manager Prima conferinţă de presă a lui Ciprian Marica de la preluarea SSC Farul Constanţa

18 Oct 2018 3998

Anghel Iordănescu va fi prezent sâmbătă la Constanţa, la prima sesiune oficială a programului „MasterClass FC Farul Constanţa“

16 Oct 2018 1991

SSC Farul - U Cluj 0-3 Ciprian Marica - „Astăzi, suntem triști, dar mâine o luăm de la capăt”

10 Oct 2018 2348

Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu au asistat la ultimul antrenament al SSC Farul înaintea meciului cu U Cluj (galerie foto)

10 Oct 2018 1359

Ionel Dănciulescu, manager sportiv la SSC Farul Constanța

04 Oct 2018 1466

Când e programată confruntarea Meciul SSC Farul Constanţa - Universitatea Cluj, găzduit de stadionul „Farul“? (galerie foto)

03 Oct 2018 3043

Ciprian Marica i-a propus lui Ionel Dănciulescu să vină la SSC Farul Constanţa

02 Oct 2018 2240

Gică Hagi şi Ciprian Marica, alături de participanţii la etapa finală, de la Constanţa, a campionatului MAI la minifotbal (galerie foto)

01 Oct 2018 1398

Petre Grigoraş a revenit la SSC Farul într-un moment dificil „Se pare că n-a fost o soluţie bună acea schimbare din vară“

28 Sep 2018 1949

Ciprian Marica, prezent astăzi la SSC Farul Constanța. Petre Grigoraș şi Marian Dinu, noii antrenori (galerie foto)

20 Sep 2018 8694

Anunţ al lui Ciprian Marica. AS CS Farul îşi schimbă numele în FC Farul! Ion Constantinescu - „Această echipă merită toată atenţia“ (galerie foto+video)

03 Sep 2018 5496

Ciprian Marica - „Am cedat drepturile de utilizare a mărcii FC Farul către AS CS Farul”

01 Sep 2018 5986

Imagini de la eveniment AS CS Farul a câştigat la scor meciul din Liga a 4-a cu Portul Constanţa (galerie foto + video)

01 Sep 2018 2539

Multe persoane cunoscute, prezente la meciul dintre AS CS Farul Constanţa şi Ştiinţa Acalab Poarta Albă (galerie foto)

30 Aug 2018 1709

Ciprian Marica a fost la meciul dintre AS CS Farul și Știința Acalab Poarta Albă. Ce a spus fostul internațional despre discuțiile cu SSC Farul

28 Aug 2018 1756

UPDATE Județul Constanța. AS CS Farul, eșec la seniori la debutul în Liga a 4-a (galerie foto)

25 Aug 2018 2471

UPDATE Asociere între SSC Farul Constanța și Ciprian Marica, cel care a câștigat brandul FC Farul? Ce spun ambele părți

25 Aug 2018 5470

Ion Constantinescu - „Au venit cu sufletul“ AS CS Farul Constanţa debutează în Liga a 4-a. Ce jucători fac parte din echipa lui Marica

25 Aug 2018 2494

S-au marcat patru goluri în amicalul CS Medgidia - AS CS Farul Constanța (galerie foto)

21 Aug 2018 2034

Un nou meci de pregătire pentru AS CS Farul Constanţa

19 Aug 2018 2416

AS CS Farul a disputat un meci de verificare. Ce antrenori a avut pe banca tehnică

15 Aug 2018 3501

Decizie a Comitetului de Urgenţă al FRF. Ultimele detalii despre AS CS Farul Constanţa „Am demarat acest proiect la dorinţa voastră“

13 Aug 2018 3830

AS CS Farul Constanța va juca în Liga a 4-a. Cererea i-a fost acceptată

11 Aug 2018 2777

UPDATE. De la CS Farul la FC Farul, brand câştigat de Ciprian Marica AJF Constanţa va discuta cererea de înscriere în Liga a 4-a a AS CS Farul Constanţa! (galerie foto)

09 Aug 2018 3633

Ciprian Marica, deţinătorul brandului FC Farul, şi proiectul său Mesaj către suporteri. „Asta încerc să-i fac să înţeleagă“

07 Aug 2018 5517

„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

31 Jul 2018 3154

Luni, inspecţie de omologare a stadionului SSC Farul susţine astăzi la Constanţa amicalul cu Dacia Unirea Brăila

28 Jul 2018 2097

UPDATE Ciprian Marica - „S-a trimis notificare pentru ca SSC Farul Constanţa să nu mai folosească numele «Farul»“

27 Jul 2018 6857

UPDATE Mesaj al suporterilor constănţeni din Peluza Sud. Ce i s-a transmis lui Ciprian Marica, deţinătorul brandului FC Farul (galerie foto)

26 Jul 2018 2163

Ciprian Marica „Mi-am zis că e momentul să pun umărul la renașterea unui mare brand, Farul, prin copiii Constanței”

24 Jul 2018 6293

Ce spune Ciprian Marica despre proiectul FC Farul La SSC Farul Constanţa încep să vină jucători. Şi români, şi străini (galerie foto + video)

19 Jul 2018 8272

Ciprian Marica, SSC Farul şi brandul FC Farul. Ce urmează „Dacă nu ajungem la un numitor comun, va trebui să o iau de la zero“

13 Jul 2018 6212

Deţinătorul brandului FC Farul, discuţie cu reprezentantul SSC Farul Ce a spus Ciprian Marica după întâlnirea cu Georges Muzaca

09 Jul 2018 5490

Discuții SSC Farul - Ciprian Marica. Ce a cerut fostul internațional și ce decizie au luat suporterii

07 Jul 2018 3710

Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

06 Jul 2018 2995

Revista presei locale

05 Jul 2018 560

Întrebări ale fanilor pentru Ciprian Marica „Donează suporterilor brandul FC Farul şi vei avea statuie lângă Ovidiu în Constanţa!“

05 Jul 2018 5347

Ciprian Marica a achiziţionat brandul FC Farul. Reacţia SSC Farul „Vom continua drumul pe care am pornit acum doi ani”

04 Jul 2018 2086

Revista presei locale

04 Jul 2018 557