Succesul de senzație cu Sporting! CSM Constanța, pe locul întâi în European League George Buricea - „Cu această echipă, pot merge până în pânzele albe“


 
  • CSM Constanța a câștigat primele două meciuri disputate în grupa H a EHF Euroepan League, cu MOL Tatabanya KC în deplasare și cu Sporting CP Lisabona pe teren propriu. 
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța continuă să aducă mari bucurii în urma evoluțiilor din EHF European League, a doua întrecere continentală intercluburi ca importanță.
 
În preliminarii, formația antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a produs surpriza, eliminând finalista ediției trecute, Fraikin Granollers, și pătrunzând astfel în premieră în grupele întrecerii. Unde, în primele două etape, a înregistrat tot atâtea victorii, prima în deplasare, cu MOL Tatabanya KC, după care a urmat succesul de poveste (scor 29-28), de acasă, cu Sporting CP Lisabona, un adversar redutabil, cu un apetit ofensiv de invidiat. Formația portugheză a cedat însă pe litoral, iar CSM Constanța e pe locul întâi în grupa H în EHF European League.   
 
„S-a jucat un meci de Liga Campionilor“
 
„Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele, sper să fiu coerent în ceea ce voi spune. Ca antrenor, este infinit mai greu decât ca jucător, în acest gen de meciuri. Simți că nu mai poți, că rămâi fără aer. Ne-am păstrat până la urmă cumpătul, am jucat ce am pregătit la antrenament. Ne-a ieșit 7 cu 6, știam că este o șansă în plus, șansa noastră. Ne-am revenit după șocul primelor cinci minute, le-am spus că ritmul este infernal, de Liga Campionilor. S-a jucat un meci de Liga Campionilor, cel mai înalt și modern handbal de la ora actuală și nu sunt cuvinte mari“, a declarat la final George Buricea.
 
„Un public cum de mult nu am mai văzut în Sala Sporturilor“
 
Antrenorul principal al CSM Constanța a subliniat și rolul important al publicului, în Sala Sporturilor fijnd o atmosferă senzațională.
 
„Când am văzut cum se derulează ostilitățile în repriza a doua, de la egal la egal, mă așteptam să am enevoie de time-out în ultimele secunde, de accea mi l-am păstrat. Trebuia să-l iau și în minutul 5, întrucât băieții simțiseră șocul începutului de partidă, cu un ritm infernal. Nu apucam să facem repliere și am schimbat din mers. L-am ținut pe Drăgan, care nu e apărător, în extrema dreaptă, să fie lângă bancă. Ne-am redresat, am început să facem apărarea noastră, Dani Vasile a prins mingi exact când noi aveam nevoie. Cu un public cum de mult nu am mai văzut în Sala Sporturilor din Constanța. S-au întors la ei acasă, pentru că handbalul constănțean înseamnă o mare istorie. Mă simt foarte fericit și le mulțumesc din suflet băieților. Înainte de meci, am spus că nu știu care va fi deznodământul, dar, cu siguranță, cu această echipă, cu sacrificiul și determinarea ei, pot merge până în pânzele albe. OK, ne vor bate echipe care sunt mai bune ca noi, ne vom strange mâna și vom merge să ne antrenăm, să fim și noi din ce în ce mai buni. Dar eu spun că am practicat și noi un handbal modern, în viteză“, a precizat George Buricea.
 

Citește și:
 
LIVE TEXT. Handbal

CSM Constanța, victorie mare cu Sporting CP Lisabona, în grupa H a EHF European League (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
„Am atins cerul cu mâna“
 
Georghe Buricea a fost de acord că meciul cu Sporting CP a fost câștigat de apărare, însă a subliniat că, la CSM Constanța, toți jucătorii sunt importanți și toți au contribuit la înfrângerea puternicei echipe portugheze.
 
„Defensiva noastră e cea mai bună din campionat, avem cele mai puține goluri primite, am fructificat pe faza a doua mingile câștigate în apărare și am avut un portar fenomenal. Dar în această echipă e important orice jucător. De la o extremă la cealaltă, am folosit toți jucătorii, pentru că e imposibil să reziști într-un astfel de ritm. Toți au ajutat echipa și au pus umărul la victorie. Nu pot decât să le mulțumesc din tot sufletul pentru ce reușim împreună. Bineînțeles, le mulțumim celor ce au venit la meci, a fost o atmosferă superbă. De mult nu am mai simțit așa și mi-era dor. Mai e mult până departe, dar mă simt fericit și împlinit și, ca în acea melodie, «Am atins cerul cu mâna». Și mai simt că, dacă ești serios cu munca ta, primești răsplata“, a arătat antrenorul.  
 
„A fost divin! Constanța, mulțumim!“
 
George Buricea a avut o postare și pe Facebook.
 
„Handbalul s-a întors acasă! Un meci în Europa, jucat cu casa închisă. O victorie mare, într-o sală arhiplină. Tot ce s-a întâmplat în această seară sunt sigur că le-a adus aminte constănțenilor de serile magice trăite cu HCM.
 
Mă bucur că nu trăim din amintiri și că această echipă ne face mândri și ne oferă atâtea momente incredibile de bucurie.
 
CSM Constanța merită tot ce e mai bun, iar tot ceea ce primim acum în schimb nu e deloc întâmplător. Este rezultatul muncii depuse zi de zi, clipă de clipă la antrenamente și în afara lor; de asemenea, așa cum o spun mereu, forța grupului și modul în care se autodepășesc acești băieți, când sunt împinși din spate de o sală arhiplină, e de-a dreptul fabulos.
 
Înca îmi vine să strig de bucurie așa cum o făceam la victoriile cu Barcelona sau Montpellier trăite ca jucător. Fericirea e prea mare ca să mai putem închide un ochi în noaptea asta. A fost divin! Constanța, mulțumim!
 
P.S.: Vă mulțumesc pentru mesajele frumoase, însă antrenorul fără jucători nu înseamnă nimic, așa că redirecționez și mulțumirile primite de mine către supereroiii mei din teren“, a fost mesajul lui George Buricea de pe rețeaua de socializare.
 
Ca la meciul HCD cu Magdeburg
 
Erou și cu Sporting CP, portarul Dani Vasile a precizat că CSM a reușit să împiedice ofensiva formație portugheze să înscrie din nou peste 30 de goluri, așa cum a făcut meci de meci până acum.
 
„Un meci mare, cu o echipă mare, care are un atac foarte bun și marchează mult meci de meci. Acum n-au reușit să mai dea peste 30 de goluri, ca până acum. S-a văzut că avem cea mai bună apărare din Liga Națională. Poate vom fi la fel și în grupele competiției europene. Până acum, ne descurcăm bine în European League. Avem două victorii din două meciuri și sperăm să o facem și pe a treia. Sporting are șuteuri foarte buni, pe asta se bazează, dar și pe jocul unu la unu, au viteză. I-am studiat cât am putut, meciul lui Sporting CP cu Glogow, din prima etapă, nu spune foarte multe. Voi fi mai pregătit pentru meciul din retur, având experiența acestei partide, în care m-am confruntat cu ei. Și acum, și la Tatabanya, simți că joci handbal în grupele Europa League. Cred că a mai fost sala așa când a jucat HCD cu Magdeburg în preliminarii. Jucând în EHF, trebuie să fii tu mai puternic ca echipă, în primul rând, dar și galeria să te ajute mult“, a declarat Dani Vasile.  
 
„În ultimul minut, nu a fost bine pentru noi“
 
Ricardo Costa, antrenorul lui Sporting CP, a subliniat că partida s-a decis la mici detalii. „A fost un meci greu pentru ambele echipe. În prima repriză, Sporting a fost mai bună decât CSM. Însă, în ultimul minut al meciului, nu a fost bine pentru noi, nu am avut idei bune, iar meciul s-a decis la micii detalii. Trebuie să analizăm jocul și să îmbunătățim ceva. Să ne concentrăm pe următoarea partidă. Felicitări Constanței pentru victorie, iar la retur trebuie să jucăm mai bine“, a menționat Ricardo Costa.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Sondaj de opinie
Credeți că CSM Constanța va fi una dintre cele două echipe calificate din grupa H a EHF European League?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 293

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 293

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 405

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 442

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 402

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 568

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 573

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 452

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 444

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 323

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 428

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 729

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 573

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 463

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 457