Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

Temerarul atlet constănţean Bogdan Ofiţeru a respectat şi în 2019 obiceiul său de a înota în Marea Neagră la început de an. Apa a fost rece ca gheaţa, însă aceasta nu a contat pentru tânărul sportiv, celebru şi pentru participările sale la alergări pe distanţe mari, la ultramaratoane montane, dar şi pentru expediţia din Munţii Himalaya, la care a luat parte alături de Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru.
 
„Apa a fost foarte rece. Nici ca-n Hymalaya, dar nu departe de cât se înregistrează acolo. Cam patru grade Celsius. Când am avut primul contact cu apa, mi-au «paralizat» picioarele. Dimineaţa, mi-am făcut antrenamentul zilnic de alergare, zece kilometri, iar după prânz am făcut baia. Cred că am vreo zece ani de când tot intru iarna în mare. În această toamnă şi iarnă nu prea am intrat, că am cam fost plecat. E prima dată în această iarnă când intru. Altfel, fac baie în mare de trei - patru ori pe lună în sezonul rece, în fiecare lună: noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie… În martie intru şi mai des. Pentru mine, e şi ca o terapie pentru picioare, în urma alergării. Unii se bagă în cazane pline cu greaţă, eu prefer să intru în mare, cu totul“, a declarat Bogdan Ofiţeru.
 

Cursă de alergare de 24 de ore în Grecia

 
În această lună, pe 18, sportivul constănţean va participa la o cursă de alergare de 24 de ore, în Grecia, în cadrul unui festival internaţional de ultramaraton. Cu acest prilej, Bogdan va încerca să-şi facă baremul de participare la Campionatul Mondial de 24 de ore, care se va desfăşura în Franţa, în luna octombrie. „În Grecia, ţinta e să fug peste 200 de kilometri. Cea mai scurtă distanţă de calificare ar fi 200 de kilometri. Să vede însă ce vom întâmpina la faţa locului. Anul trecut, în Franţa, la o cursă similară, mi-am făcut baremul pentru Europene. Acesta era de 175 de kilometri, iar eu am parcurs 192 de kilometri oficial şi 217 neoficial. În afară de cursa din Grecia, mai sunt şi alte prilejuri de calificare la Mondiale: cursa de la Timişoara (la finele lunii mai), iar prin martie ar mai fi ceva la Belgrad“, a punctat Bogdan Ofiţeru.
 

S-a înscris şi la Ultra-Trail du Mont-Blanc

 
Totodată, sportivul din Constanţa s-a înscris la Ultra-Trail du Mont-Blanc şi aşteaptă rezultatul tragerii la sorţi. „Nu am mai luat însă cursa lungă, am zis să o iau cu paşi mai mici. Rezultatele tragerii la sorţi se vor publica în 11 ianuarie. Dacă mă trag la sorţi, se desfăşoară procedura în continuare. Anul acesta, va mai fi şi Campionatul Mondial de 50 km alergare pe şosea, de la Braşov. Este cea mai scurtă probă din cadrul ultraatletismului. Va fi o cursă de calificare pentru îndeplinirea baremului (pe care voi încerca să-l fac la maratonul de la Cluj), dar şi alte criterii“, a mai spus Bogdan Ofiţeru.
 

 
 
Citeşte şi:
 
Atletul Bogdan Ofiţeru a făcut baie în mare în decembrie

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)    

Editorial Fără să suferi, nu poţi deveni campion   

„Visul meu de când eram copil“ Atletul Bogdan Ofiţeru, din Constanţa, şi recordul pe care l-a stabilit în Legiunea Străină

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 3924

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 3851

De unde vine pasiunea sa pentru alergare Daniel Antonaru, din Constanţa, pe locul doi la ultramaratonul de 24 de ore din Grecia

23 Jan 2019 1734

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

31 May 2018 3053

Vrea să doboare recordul mondial Atletul Bogdan Ofițeru, din Constanța, a luat startul în Campionatul European de 24 de ore alergare

26 May 2018 2515

Interviu online cu atletul Bogdan Ofiţeru. Despre istovitoarele ultramaratoane „Cursa în sine e o aventură. E ca un drog, un rău necesar“

05 May 2018 3808

De la Legiunea Străină, la expediţia din Himalaya La Campionatul European, Bogdan Ofiţeru va alerga 24 de ore, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

11 Apr 2018 3030

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 5559

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 4930

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 3429

Temerara expediţie constănţeană Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru încep aventura în Munţii Himalaya (galerie foto)

29 May 2017 5738

La Semimaratonul Bucureşti, şi-a doborât recordul Veteranul Vasile Apetroaie, vicecampion naţional, cu un timp excelent (galerie foto)

17 May 2017 4960

Vasile Apetroaie, campionul din Eforie La 51 de ani, a mai cucerit două titluri naţionale, doborându-şi recordurile (galerie foto)

20 Apr 2017 6809

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)

13 Apr 2017 9650

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Istria“ „Simt furnicături şi în pleoape“ (galerie foto)

10 Apr 2017 5371