Vineri, începe Superliga, ediția 2023/2024. În prima etapă, Cristiano Bergodi își înfruntă fosta echipă, în Rapid - Sepsi OSK

  • Primul meci al noului campionat este Oțelul Galați - UTA.

Ediția 2023/2024 a Superligii începe vineri, 14 iulie, zi în care sunt programate primele două partide.

De la ora 18.30, nou promovata Oțelul Galați, echipă pregătită de Dorinel Munteanu (antrenorul cu care echipa de pe malul Dunării a câștigat titlul de campioană în sezonul 2010/2011), întâlnește pe teren propriu UTA. În sezonul trecut, echipa arădeană s-a menținut în primul eșalon în urma succesului de la baraj, sub bagheta antrenorului Mircea Rednic, cel care continuă la cârma formației în acest campionat.

„E primul meci, sunt multe necunoscute și de o parte, și de alta. Oțelul poate e mai omogenă ca noi, dar UTA are poate atuul experienței superioare, e un grup de prima ligă. Va fi un meci interesant. Noi mergem să câștigăm. Dorinel Munteanu e un antrenor care organizează bine echipa. Am urmărit multe meciuri ale Oțelului. Au și experiență, dar și jucători tineri în echipă. Văd că au făcut și unele transferuri. Se închid bine, iar pe contraatac sunt periculoși. Vin cu multe centrări din zonele laterale. Încercăm să-i blocăm, dar și să ne impunem jocul. Cred că avem un plus cu cei cinci - șase jucătpri cu experiență de prima ligă“, a declarat Mircea Rednic. 


Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În a doua confruntare a zilei, de la ora 21.30, în Giulești se confruntă Rapid București și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, două echipe care au jucat în play-off în ediția trecută, Rapid clasându-se pe locul cinci, iar Sepsi OSK pe poziția a șasea. Pentru noul sezon, ambele formații și-au schimbat antrenorii. Tehnicianul italian Cristiano Bergodi a trecut de pe banca tehnică a formației covăsnene chiar pe cea a Rapidului, astfel că în primul meci oficial la noua echipă își va înfrunta vechea echipă! La Rapid a fost ceva tensiune în ultimele zile, după ce antrenorul Adrian Mutu a părăsit formația cu puțin timp înaintea începerii campionatului, pentru a merge la Neftchi Baku, în Azerbaidjan, iar conducătorii clubului l-au ales ca înlocuitor pe Bergodi, în ciuda faptului că favoritul fanilor era Marius Șumudică. 

Noul sezon bate la ușă, iar Rapid vine cu multe noutăți! Un antrenor nou, un echipament superb și multe speranțe legate de viitoarea stagiune, este mesajul clubului din Grant.

 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Campioana en-titre a României, Farul Constanța, joacă în prima etapă în deplasare cu FC Hermannstadt, care s-a clasat pe locul 11 în sezonul trecut. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 18.30. Dacă echipa sibiană va susține acum primul meci oficial din noul sezon, „marinarii“ au deja două confruntări la activ, Supercupa (pierdută cu 0-1 în fața lui Sepsi OSK) și partida cu Sheriff Tiraspol, de la Ovidiu, câștigată cu 1-0 în prima manșă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor. Față de acest meci însă, jucat miercuri, managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, va juca la Sibiu cu o echipă radical schimbată.

„Cel puțin cei 11 care au fost titulari acum nu vor face deplasarea la Sibiu, pentru primul meci de campionat. Vor rămâne acasă, să se concentreze, să se antreneze pentru returul cu Sheriff. Se joacă marți, nu putem juca și sâmbătă, și marți, să facem și drumuri, cu infrastructura din România. Să facem drumul până la Sibiu 100 de ani, apoi să venim înapoi, e ceva imposibil, dar nu mă plâng, e adevărul, pe care îl spun. Ați văzut că v-am dat și tripleta din meciul cu Sheriff. Nu ai ce să ascunzi, jucătorii trebuie să facă diferența pe teren, ei au obținut victoria“, a menționat Hagi.

În sezonul trecut, Farul nu a reușit să învingă FC Hermannstadt. Cele două formații s-au întâlnit în sezonul regular, în tur la Ovidiu, când a fost 0-0, iar în retur la Sibiu, gazdele impunându-se cu 4-0.   

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!

Programul etapei 1

Vineri, 14 iulie


Ora 18.30: Oțelul Galați - UTA Arad
Ora 21.30: FC Rapid 1923 - Sepsi OSK Sf. Gheorghe


Sâmbătă, 15 iulie

Ora 18.30: FC Hermannstadt - Farul Constanța
Ora 21.30: CFR 1907 Cluj - Politehnica Iași

Duminică, 16 iulie

Ora 18.30: Petrolul Ploiești - Universitatea Cluj
Ora 21.30: FC U Craiova 1948 - FCSB

Luni, 17 iulie

Ora 18.30: FC Voluntari - FC Botoșani
Ora 21.30: Dinamo - Universitatea Craiova.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Rapid TV

Citește și:


Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins Farul Constanța și a cucerit Supercupa României (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rapid București s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi. Cine va asigura interimatul

16 Apr 2024 596

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, victorie uriașă cu Rapid în deplasare, la debutul în play-off. Louis Munteanu, dublă de senzație! (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Mar 2024 1054

Superliga 2023/2024 Fotbalist de la Farul Constanța, inclus în echipa etapei a 30-a

12 Mar 2024 884

Superliga 2023/2024 În etapa a 26-a, Rapid vizează, contra FC Hermannstadt, a cincea victorie consecutivă

15 Feb 2024 1103

Superliga 2023/2024 Etapa a 16-a începe cu Sepsi OSK - Rapid. Pe cai mari, oaspeții au cel mai prolific atac din campionat

09 Nov 2023 1238

Superliga Sepsi Sfântu Gheorghe - FCSB, duel important pentru play-off

22 Oct 2022 3946

FC Viitorul a cedat în al doilea amical cu Universitatea Craiova (galerie foto)

06 Jun 2020 2991

UPDATE. Primul amical Louis Munteanu, două goluri în victoria clară a FC Viitorul cu U Craiova (galerie foto)

06 Jun 2020 2817

Cristiano Bergodi pleacă de la ASA Târgu Mureș

17 Dec 2015 1304