Cadou pentru elevi, chiar dacă sunt în vacanţă Primăria comunei Crucea are un nou microbuz şcolar

După multe cereri şi scrisori trimise către instituţiile abilitate şi îndreptăţite să sprijine unităţile administrativ-teritoriale comunale, primarul Gheorghe Frigioi se poate mândri că a izbândit să se facă auzit. Problema lipsei mijloacelor de transport pentru elevi nu este una cu care doar comuna Crucea se confruntă, tot mai mulţi lideri comunali plângându-se de faptul că nu au suficiente microbuze pentru a transporta elevii către şcoală şi înapoi spre casă, mai ales atunci când cei mici sunt nevoiţi să vină din alte localităţi către unităţile de învăţământ. Însă situaţia se va schimba începând cu acest nou an şcolar. La Crucea, „aproximativ 160 de elevi erau nevoiţi să facă această navetă obositoare cu un singur microbuz şcolar, care are o capacitate de 16 locuri, fiind nevoie chiar de zece curse pentru a acoperi tot necesarul, iar copiii ajung foarte târziu acasă”, susţine primarul Gheorghe Frigioi.

Dar, din fericire, nenumăratele solicitări ale primarului învăţător au primit în sfârşit un răspuns favorabil. „Săptămâna aceasta suntem în capitală, iar miercuri (n.r. ieri) ne întâlnim cu primul ministru Victor Ponta în Piaţa Victoriei, pentru a intra în posesia cheilor de la microbuzul şcolar care ne-a fost repartizat. Din lista celor 100 de microbuze şcolare achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice pentru transportul elevilor din mediul rural, noi ne-am regăsit pe cea de-a cincea poziţie. Ne bucurăm că am primit, în sfârşit, un răspuns la cererile noastre“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. Cu toate acestea, autoritatea publică locală se confruntă în continuare cu problema angajărilor în sistem. „Avem microbuz, însă nu avem un şofer, iar Primăria nu poate face angajări. Momentan, am venit în Bucureşti cu cel care conduce primul microbuz şcolar pe care îl avem, pentru a putea transporta spre casă maşina, dar mai departe nu ştim ce vom face. Probabil că şcoala va scoate un post la concurs, vom vedea ce putem face“, a mai spus liderul administraţiei publice locale de la Crucea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 454

O firmă nouă, înregistrată la Constanța Green Storage SRL se va ocupa de producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice

16 Apr 2024 369

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 511

A solicitat acord de mediu pentru o fermă de animale în comuna Crucea Firma, care va ridica un spital de pediatrie cu heliport la Constanța, Mahmud Impex SRL, anunță noi investiții

31 Mar 2024 4419

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 482

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 655

In memoriam Constantin Zamfir Dumitru, directorul cu cel mai lung mandat din istoria Bibliotecii Județene Constanța

21 Mar 2024 566

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 593

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 678

Licitații publice Una dintre firmele familiei Butnaru din Medgidia asigură și hrana elevilor din comuna Crucea (DOCUMENT)

09 Mar 2024 733

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 536

O firmă din Dâmbovița vrea să înființeze o unitate eoliană în satul Siriu, comuna Crucea, județul Constanța

23 Feb 2024 586

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1180

A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

06 Feb 2024 1057

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 848