Cîrjaliu pregăteşte inaugurarea grădiniţei şi a creşei

Agigea_-Cristian_Carjaliu_01.jpgPrichindeii din Lazu vor avea o grădiniţă nouă, construită după ultimele standarde de confort. Mămicile din Lazu şi din Agigea vor avea unde să-şi lase copiii pe perioada orelor de muncă, întrucât autoritatea locală va inaugura creşa din Agigea. Instituţia va favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Prichindeii din Lazu vor învăţa cât de curând într-o grădiniţă nou construită. Pentru realizarea unităţii preşcolare, autoritatea locală a investit de la bugetul local suma de 1,2 milioane de lei. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, grădiniţa este prevăzută cu trei săli de clasă şi va fi inaugurată în data de 30 mai. „Localitatea Lazu nu avea o grădiniţă. Copiii făceau lecţiile într-o clădire veche, iar la ultima expertiză s-a constatat că cei mici învaţă într-un spaţiu nesigur. De aceea, am decis să construiesc pentru ei o grădiniţă", a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. Pentru că structura vechii clădiri era şubrezită, autoritatea locală a decis în toamna anului trecut să-i mute provizoriu pe copiii în sala de sport din Lazu. Vechea clădire era prevăzută cu trei săli de clasă şi o debara, în care învăţau grupa mijlocie şi grupa mare, dar şi copiii claselor I-IV din satul Lazu. Întrucât cei mici au fost mutaţi într-un spaţiu improvizat în sala de sport, elevii aflaţi în clasele primare au fost transferaţi la Şcoala „Ion Borcea" din Agigea. Autoritatea locală a pus la dispoziţia copiilor un microbuz, care îi transportă zilnic la şcoală.

Creşa a costat 1,6 milioane de euro

Mămicile din Agigea pot respira uşurate. Cât de curând, va avea loc recepţia lucrării „Creşă în comuna Agigea". Clădirea este prevăzută cu nouă săli de clasă, iar construirea ei a fost posibilă cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat că CJC a suportat integral finanţarea construcţiei, fiind alocată în acest sens suma de 1,6 milioane de lei. Inaugurarea primei creşe de la Agigea va avea loc în data de 5 iunie şi va favoriza crearea de noi locuri de muncă. „Această creşă deserveşte atât comuna Agigea, cât şi localitatea Lazu. Instituţia va fi subordonată Consiliului Local. După inaugurare, vom organiza concursuri pentru ocuparea funcţiei de director şi pentru angajarea de personal", a mărturisit primarul Cristian Cîrjaliu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să amenajezi o grădină de legume? Primăria Agigea, județul Constanța lansează licitație pentru concesionarea unui teren

19 Apr 2024 2884

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 755

ZIUA LIVE Gabriel Ciobanu, candidatul Alianței pentru Agigea la primăria din comună – „Aducem în plus unitate în Agigea!” (VIDEO)

02 Apr 2024 734

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 654

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1147

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1377

Sediul primăriei Agigea, județul Constanța va fi reabilitat energetic. Proiectul în valoare de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

05 Mar 2024 569

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 1020

Primăria Agigea și societatea Iridex Group Salubrizare, chemate în judecată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași

25 Feb 2024 770

Pescăria lui Matei SRL a câștigat, definitiv, un proces deschis împotriva Primăriei Agigea!

19 Oct 2023 2337

Licitații Constanța Firma soției fostului ministru Codruț Șereș și fină a lui Sebastian Ghiță va mobila noua școală din comuna Agigea (DOCUMENT)

26 Aug 2023 5240

Licitații Constanța Holding Hondor Stil SRL, contract de peste 1,4 milioane de euro cu Primăria Medgidia, pentru lucrările la Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiu (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1151

Licitații Constanța AIC Trucks furnizează Primăriei Agigea două autospeciale pentru compactarea deșeurilor (DOCUMENT)

19 Jun 2023 1074

Cât costă actualizarea și transpunerea în format GIS a Planului Urbanistic General al comunei Agigea?

15 Jun 2023 1537

Prefectura Constanța mai pierde un proces care vizează primăria Agigea!

13 Jun 2023 1247