Cu terenuri la Constanţa RomReal ar putea intra în incapacitate de plată

Dezvoltatorul RomReal, care deţine circa 130 hectare de teren în mai multe zone din România, are dificultăţi la plata unui credit de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, scadent la sfârşitul lunii noiembrie, astfel că ar putea intra în incapacitate de plată dacă nu ajunge la o înţelegere cu banca.

„Am reuşit să plătim în avans dobânda aferentă creditului, în valoare de 1,1 milioane euro, dar suma principală va ajunge la data limită. Compania nu are suficienţi bani pentru a face această plată sau alte plăţi semnificative, având în vedere că este foarte dificil să vinzi active în această perioadă de criză a pieţei imobiliare din România", au declarat reprezentanţii RomReal.

În aceste condiţii, conducerea RomReal discută cu Alpha Bank restructurarea creditului, însă nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Reamintim faptul caMihai Buia, directorul Romreal, a părăsit compania la începutul acestei luni, potrivit unui anunț făcut la Bursa de la Oslo.

„Compania ar putea în incapacitate de plată foarte curând, dacă nu găsim la timp o soluţie cu Alpha Bank. Managementul a făcut eforturi substanţiale în ultimii ani de a reduce costurile operaţionale ale companiei, pentru a se adapta la condiţiile dificile ale pieţei şi să asigure fonduri pentru a returna creditul şi pentru cheltuielile de operare. Este nevoie să implementăm un program adiţional de reducere semnificativă a cheltuielilor pentru a ne asigura că vom avea suficient capital de lucru pentru continuarea activităţii", se arată într-un anunţ al companiei.

În cazul în care RomReal va ajunge la o soluţie cu Alpha Bank este posibil ca investitorul să opereze o majorare de capital de la acţionari, prin emisiune de noi acţiuni.

Creditul a fost obţinut de companie în 2007, iar Alpha Bank a acordat deja o prelungire a termenului limită cu doi ani, până la 30 noiembrie 2012.

RomReal, firmă înregistrată în Bermude, are capital norvegiano-britanic şi urma să dezvolte proiecte imobiliare în România prin intermediul Westhouse.

Compania deţine 14 terenuri în Bucureşti, judeţul Constanţa şi în Braşov, evaluate la 26 milioane de euro.

Westhouse anunţa la începutul anului 2007 investiţii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare în România, principalele oraşe vizate fiind Bucureşti, Constanţa şi Braşov. Proiectele urmau să includă spaţii rezidenţiale, comerciale şi de birouri, în total fiind prevăzută construcţia a 4.500 de locuinţe, finalizate în perioada 2011-2012.

Compania a construit însă un singur proiect de locuinţe, cu 37 de unităţi în Constanţa, vândut complet, şi a mai fost implicată în dezvoltarea a două complexuri rezidenţiale tot în Constanţa, vândute în 2010 firmelor TNG Real Estate şi Baumeister, ambele din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.

AICI


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 545

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 2751

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 809

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 389

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 489

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 431

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 513

Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1174

Primăria comunei Cuza Vodă, județul Constanța, concesionează trei terenuri. Unde sunt situate?

21 Apr 2024 826

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 498

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 7508

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 578

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 415

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 535

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4389