Sănătate Cinci super-alimente importante pentru organism

Alimentele care au o mare densitate nutritivă, adică conţin nutrienţi şi antioxidanţi necesari organismului, sunt considerate super-alimente. Aceste super-alimente oferă organismului un plus de sănătate şi de energie. Iată cinci dintre acestea:
 
Chlorella este o algă mică care conţine o cantitate uriaşă de clorofilă, dar şi alte principii active, ce fac din această algă un medicament extraordinar de puternic. Această algă revitalizează organismul, metabolizează grăsimile şi furnizează energie acestuia. Chlorella se poate folosi sub formă de capsule, pudră sau lichid. Pudra de chlorella se poate amesteca cu apă sau în diverse aluaturi, în timp ce chlorella lichidă poate fi combinată cu apă sau sucuri. 
 
Spirulina sau alga albastră-verde este un alt super-aliment verde care oferă protecţie împotriva diverselor tipuri de cancer şi scade riscul contractării unor virusuri, precum gripă, oreion, pojar. Este considerată un „super-aliment” deoarece este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.
 
Varza kale este o legumă cu frunze de culoare verde sau violet, foarte bogată în betacaroten, vitaminele K şi C calciu, carotenoide, luteină şi zeaxantină. Varza kale ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului. Datorită conţinutului în luteină, protejează vederea şi scade riscul de boli de inimă.
 
Seminţele de chia sunt o sursă importantă de Omega-3, au mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in. Sunt ideale în curele de slăbire deoarece, atunci când intră în contact cu sucurile gastrice, au capacitatea de a forma o strucutră care va menţine senzaţia de saţiete pentru mai mult timp. 
 
Noni este un fruct bogat în fibre, carbohidraţi, proteine, vitaminele C, A, niacină şi fier. Consumat pe stomacul gol, reduce inflamaţiile, întăreşte sistemul imunitar, curăţă aparatul digestiv, reglează funcţiile celulare, repară celulele deteriorate, îmbunătăţeşte transportul oxigenului în celule, măreşte energia şi buna dispoziţie, elimină bacteriile patogene şi fluidifică fluxul sanguin prevenind formarea cheagurilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De ce sunt ciupercile super-alimente

11 Jan 2020 2170

Mai multe societăţi comerciale au bătut palma cu Penitenciarul Poarta Albă. Iată ce vor livra! (document)

29 Jul 2019 2068

Cine livrează produse alimentare deținuților de la Penitenciarul Poarta Albă (document)

04 Oct 2018 3586

Ciupercile, bogate în antioxidanţi

29 Aug 2018 1982

Ciupercile, super-alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

18 Jul 2018 1359

Ciupercile, super-alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din coșul de cumpărături!

20 Apr 2018 1618

Ciupercile, nelipsite pentru o dietă sănătoasă

27 Mar 2018 1552

Beneficiile uluitoare ale banalelor ciuperci

01 Mar 2018 2300

Rodia, inclusă la loc de cinste printre super alimente

19 May 2017 2137

Constanţa Tone de alimente retrase de la comercializare de către inspectorii sanitar-veterinari

28 Dec 2016 2878

Patru tone de alimente, confiscate în Constanţa de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare!

06 Dec 2016 1814

Verificări ale inspectorilor DSVSA Constanţa. Ce alimente au fost retrase

25 Oct 2016 1815

Controale sanitar-veterinare la Constanța! S-au dat amenzi și s-au confiscat tone de alimente

12 Sep 2016 2376

Peste 200 de verificări ale inspectorilor DSVSA Constanţa. Ce alimente au fost retrase

29 Aug 2016 2235

Tone de alimente stricate, confiscate la Constanţa

25 Jul 2016 2358