Viorica Dăncilă Maniera PDL şi UDMR de a face politică va fi în curând sancţionată la urne de către electorat

Partidul Social Democrat
Şoseaua Kiseleff, nr. 10,
Sector 1, Bucureşti.
www.psd.ro

DECLARAŢIE DE PRESĂ

Viorica Dăncilă: maniera PDL şi UDMR de a face politică va fi în curând sancţionată la urne de către electorat
Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că reacţiile liderilor maghiari după plecarea lui Laszlo Tokes scot la iveală un UDMR "lacom şi speriat" de perspectiva pierderii voturilor propriului electorat.
"Liderii UDMR vorbesc astăzi despre un Laszlo Tokes care «a avut interese personale  să intre în Parlamentul European» şi care «nu a făcut decât să ne dezbine», şi cataloghează, totodată, demisia acestuia din UDMR drept «un gest făţarnic» şi «de o ipocrizie fără margini»". Acesta este însă "tocmai comportamentul pe care îl are, de ani de zile, UDMR faţă de noi, românii, şi faţă de România", susţine europarlamentarul român. În opinia Vioricăi Dăncilă, "reacţiile liderilor maghiari după plecarea lui Tokes scot la iveală un UDMR lacom şi speriat de perspectiva pierderii voturilor propriului electorat".
 Europarlamentarul PSD  apreciază drept "făţarnică" atitudinea unor lideri PDL, care se declară "surprinşi" de refuzul unor colegi maghiari de a participa la lucrările Legislativului. "Să fie vorba de acea  «ipocrizie fără margini », despre care vorbesc chiar reprezentantii UDMR ?".
“Peste toate acestea, însă, un lucru extrem de grav este faptul că, pe lângă tensiunile existente astăzi între români şi maghiari, s-a reuşit şi învrăjbirea studenţilor. Îi împingem în stradă, în loc să îi lăsăm în sălile de curs. În România de astăzi, studenţii la medicină încep să caute contracte de munca în străinătate încă de pe băncile facultății. Am încetat oare să mai pregătim medici pentru România?  O universitate de medicină cu predare în limba maghiară  nu este nici primul şi nici ultimul compromis cu valorile naţionale pe care îl face PDL în disperarea de a mai rămâne câteva luni la putere",  mai spune Viorica Dăncilă.
"Din păcate, tabloul acesta politic se vede şi de la Bruxelles. Si, ca să îl citez pe Laszlo Tokes, şi pentru mine „a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi, care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România”... Eu, spre deosebire de Laszlo Tokes, am convingerea că, genul acesta de a face politică va fi în curând sancţionat la urne de electoratul român şi chiar maghiar din România. Pentru ca nu poţi să sacrifici atâţia ani la rand interesul naţional şi să crezi că vei fi reales", a concluzionat Viorica Dăncilă.                     
15.03.2012

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 549

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1365

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 705

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

27 Jan 2024 1450

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 966

Europarlamentarul Dan Motreanu Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România pentru investiții în porturile unde fluxurile comerciale au crescut în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

12 Jan 2024 834

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 908

Corina Creţu Politicienii pro-europeni trebuie să coopereze pentru apărarea proiectului european de valul extremismului

04 Jan 2024 736

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 916

LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2023 1584

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2017. „Și tu poți fi europarlamentar pentru o zi!“ de Mara Gabriela Belcin, clasa a IX-a A

06 May 2023 1116

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 1540

Botoșani Directorul DSVSA, Mihai Țurcanu, cercetat de DNA sub control judiciar

14 May 2022 1578

Bancnota de 20 lei, lansată până la sfârșitul anului. Va avea imprimat chipul Ecaterinei Teodoroiu

28 Sep 2021 6810

Constanța Conferință de presă la biroul europarlamentarului Nicolae Ștefănuță. Prezent și președintele Senatului României, Anca Dragu

10 Jul 2021 1866