România fără DNA

Fără anchete politice, strigă Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la Constanţa. Am putea să asistăm la o asemenea realitate într-un singur caz, dacă politicienii nu ar avea de ce să fie cercetaţi, dar atunci o astfel de solicitare nu şi-ar mai găsi rostul. Atâta timp cât nu ai de ce să fii anchetat, nu ai de ce să-ţi doreşti eliminarea anchetatorilor. Cu siguranţă, acei politicieni fără de anchete (să ne înţelegem, nu prea există astfel de specimene în viaţa politică) nu ar avea pretenţii precum desfiinţarea unor organe de cercetare sau de asigurare a integrităţii, gen DNA, gen ANI.

Justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba, la fel şi organele de integritate şi anchetă - aceasta trebuie să înţeleagă politicienii, de toate culorile.
Această chestiune, a justiţiei lăsate să-şi facă treaba, clar nu este înţeleasă de PSD Constanţa. Dovezi, în acest sens, sunt multe şi dintre cele mai recente. În octombrie anul trecut, preşedintele CJC, aflat în atenţia DNA, i-ar fi dat afară pe toţi din această instituţie. „Eu pe aia de la DNA i-aş da pe toţi afară mâine, pentru că fac poliţie politică în loc să facă anchete profesioniste", spunea mai marele CJC. Astăzi, la momentul începerii urmăririi penale pe numele său, ar desfiinţa DNA-ul.

Prea multele anchete demarate de DNA îi deranjează pe liderii de la malul mării până într-acolo încât cer Parlamentului să „radă” DNA-ul de pe faţa României. „Ca urmare a succesiunii faptelor întâmplate azi, considerăm că acţiunea de azi este abuzivă, nelegală şi face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s- a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept”, se arată în comunicatul de presă din data de 15 ianuarie.

DNA-ul atât de odios pentru PSD Constanţa, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, nu este odios şi pentru o parte dintre liderii de la centru. Nici Dragnea, nici Antonescu nu împărtăşesc o astfel de solicitare. „Este o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea”, a spus Antonescu. Vice-premierul Liviu Dragnea a spus NU unei astfel de solicitări, ieri, la întâlnirea cu liderii locali ai PSD şi cu şefii de consilii judeţene. „Nu susţinem desfiinţarea DNA”, a spus Dragnea.
Aceasta nu înseamnă că în PSD sau în USL s-a înţeles mesajul cu independenţa justiţiei.

Păi cum să nu spună Nicuşor Constantinescu că DNA face poliţie politică şi trebuie desfiinţat, când însuşi premierul Victor Ponta a declarat că Năstase a fost condamnat politic şi că este o victimă a regimului Băsescu, declaraţii sancţionate în Raportul Inspecţiei Judiciare întrucât „afectează independenţa justiţiei şi induce un sentiment de neîncredere”. Reacţia premierului care acuză condamnări politice? „Sunt convins că nici dacă ai cheile justiţiei nu se întâmplă nimic, tot independentă rămâne!”. Şi noi suntem convinşi că Ponta, Constantinescu, Mazăre, sunt victime ale propriului sistem, care nu acceptă că politicul poate fi şi anchetat...

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 410

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 333

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 530

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 432

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 413

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 854

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 438

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 714

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 535

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 916

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 750

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 568

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1689

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 697

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 782