Au recuperat şi sediul! Gerea rămâne interimar - „Reorganizez filiala şi lucrăm la proiecte, cum este cazul spitalului oncologic”!

Preşedintele interimar al ALDE Constanţa, deputatul Andrei Gerea, a condus şedinţa Delegației Permanente Teritoriale. Deputatul Gerea, care spune că nu există nicio grabă pentru organizarea de alegeri în plan local până când filiala nu va fi pe deplin reorganizată, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că va încerca să se afle săptămânal în teritoriu, ca garant al neutralităţii şi pentru a impulsiona procesul de reorganizare.

„Avem acest proiect, pe care îl susţinem în Consiliul Judeţean prin intermediul colegului nostru, Daniel Learciu, care va aduce un plus pentru judeţul Constanţa, în momentul în care va fi pus pe picioare. În rest, facem muncă de reorganizare, avem nevoie de linişte în organizaţie. Alegeri ar putea avea loc abia peste şase luni”, a adăugat Gerea.

În plus, a mai adăugat liderul interimar al ALDE Constanţa, a fost recuperat şi sediul partidului de la fostul preşedinte, deputatul independent Mircea Banias.

Constanţa ar putea avea un spital oncologic

În cadrul şedinţei de sâmbătă, s-a dat un vot de susținere pentru proiectul ALDE inițiat de vicepreședintele ALDE din Consiliul Județean Constanța, Daniel Learciu, în domeniul sănătății, în vederea creșterii calității vieții cetățenilor județului Constanța prin realizarea unei structuri spitalicești în vederea tratării afecțiunilor oncologice.
Judeţul Constanţa ar putea avea, astfel, un spital oncologic pe amplasamentul fostului Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud. Proiectul vicepreşedintelui Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, a fost deja aprobat cu unanimitate de voturi de administraţia judeţeană.
În calitate de iniţiator, Daniel Learciu susţine: „Noul spital de oncologie poate funcţiona pe modelul clinicii Anadolu din Turcia, iar de această unitate ar putea beneficia toţi românii, nu doar constănţenii. Este vorba de un spital cu 150 de paturi și încercăm să îi aducem și pe medicii de la Spitalul John Hopkins din Statele Unite ale Americii să opereze. Totul se va urgenta în conformitate cu normele legale și noi sperăm ca, undeva în primăvara anului viitor, să demarăm construcția”.
Anul acesta vor fi demarate procedurile pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de elaborarea studiilor de oportunitate şi de fezabilitate în urma cărora se va afla şi bugetul necesar celor două investiţii.
Finanţarea proiectului se va face cu bani de la Consiliul Judeţean, dar şi de la Ministerul Sănătăţii, a mai precizat Learciu, la momentul în care acesta a primit votul consilierilor judeţeni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 2618

Andrei Gerea (ALDE) „România are nevoie de o reprezentare de altă factură în Parlamentul European”

24 May 2019 1802

ALDE Constanţa şi-a propus să obţină 15% dintre voturile electoratului din judeţ la alegerile europarlamentare (galerie foto)

14 May 2019 3704

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)

16 Mar 2019 2524

Conferinţă la Constanţa Norica Nicolai şi Renate Weber au confirmat că se află pe listele ALDE pentru europarlamentare

26 Jan 2019 2610

Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)

25 Jan 2019 2205

Ședinţa coaliţiei de guvernare, pe tema rectificării bugetare a început

02 Nov 2018 1188

Legea offshore şi legea lobby-ului în România, priorităţile ALDE în actuala sesiune parlamentară

08 Sep 2018 1747

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

05 Sep 2018 2989

Daniel Learciu a fost radiat din ALDE. Gerea îi transmite că va pierde şi funcţia de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

04 Sep 2018 3328

Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Constanța. Ce a declarat liderul ALDE

04 May 2018 2282

Călin Popescu Tăriceanu vine vineri la Constanţa!

03 May 2018 3074

Ce spune Gabriel Daraban despre noua funcție deținută în cadrul ALDE Constanța și despre o eventuală candidatură la Primăria Constanța

18 Apr 2018 2395

Prima zi în politică pentru Gabriel Daraban. Este noul președinte al organizației municipale ALDE Constanța (document)

18 Apr 2018 7852

Andrei Gerea, președintele interimar ALDE - „ALDE se delimitează de atitudinea vulgară a lui Valentin Vrabie”

03 Feb 2018 2416