Master romano-francez, la Universitatea Ovidius

Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, in parteneriat cu Université du Droit et de la Santé Lille 2 Franta, organizeaza cursuri de Master in Stiinte Administrative, Guvernare si Administratie Publica Europeana - Action Publique, Gouvernance et Administration Européene.

Programul de Master este acreditat MECT si ARACIS in Romania si aprobat de Ministerul Educatiei, Invatamantului Superior si Cercetarii din Franta. Acesta se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Lille 2, din Franta si are o durata de patru semestre. Taxa de scolarizare este de 3500 de lei si 100 euro si va fi achitata pe parcursul anului de studii. Aceasta cuprinde cheltuielile aferente universitatii romane si franceze, fiind stabilita cu ocazia semnarii, anul acesta, a Acordului de Dubla Diploma de catre conducerile celor doua universitati. Inscrierile se fac in perioada 10 - 24 septembrie la sediul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Ovidius, zilnic, intre orele 9.00 si 16.00. Admiterea se face pe baza de dosar si interviu, pe o tematica ce va fi anuntata in timp util. Cursantii vor avea un dublu statut, de masteranzi la Universitatea Ovidius si la Universitatea Lille 2 Franta. Acestia vor primi legitimatii de student in Romania si Franta si se vor bucura de toate drepturile conferite de acest statut pe teritoriul ambelor tari. Intelegerea mecanismelor noului management public, promovarea noilor tehnologii de informare si comunicare precum si a managementului de proiect reprezinta obiective de baza in organizarea cursurilor masterale. Toate activitatile didactice se vor desfasura in limbile franceza, engleza si romana. La finalul cursului, vor fi acordate certificate de competenta lingvistica. La activitatile didactice vor participa profesori francezi si romani, specialisti in domeniu din cele doua tari. Materialele didactice vor fi puse la dispozitia cursantilor in format electronic prin intermediul platformelor de e-learning si vor fi insotite de referinte bibliografice. Abordarea fiecarei discipline va avea in vedere un suport practic si metodologic pronuntat, menit sa intareasca caracterul aplicativ al unui asemenea program de formare. Stagiile de practica se vor desfasura la Universitatea Lille 2 Franta si Universite Libre du Bruxelles, Belgia. Cursantii au acces la bibliotecile celor doua universitati in baza legitimatiilor de masteranzi. Activitatile didactice incep pe 1 octombrie.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 601

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 591

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 784

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 677

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 661

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 602

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 945

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 760

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 939

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 610

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1285

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 643

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 461

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 650