Ateliere de quilling la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman

Biblioteca Judeţeană I. N. Roman din Constanţa a găzduit, ieri ,,Atelierele de Quilling", acţiune dedicată tinerilor creatori de handmade. Coordonatoarea evenimentului, Paula Mutu, a reușit să îmbine frumosul cu plăcutul, oferindu-le copiilor talentați șansa de a participa la cursuri de quilling, nu însă înainte ca aceştia să beneficieze de ateliere introductive. Astfel, în decursul a două săptămâni, programul a fost organizat în două serii, în care copiilor le-au fost prezentate explicit toate amănuntele legate de quilling și de istoria sa, dar şi de materialele necesare și tehnica de rulare.
 
Cursurile introductive au avut un rol important, deoarece astfel tinerii au reușit cu uşurinţă să creeze cele mai uimitoare forme, încă din primele minute de lucru. Promovarea acţiunii ,,Atelierul de Quilling" a fost realizată prin intermediul reţelelor de socializare.
Paula Mutu, coordonatoarea activității a declarat: „Unii dintre copiii care au venit mai făcuseră quilling în cadrul acţiunilor derulate în «Şcoala altfel», dar urmăriseră şi tutoriale de pe Youtube. Aveam o fetiță care făcea de trei ani quilling, având la nouă ani destule felicitări și mărțișoare".
Pasiunea pentru această artă a apărut în viața Paulei Mutu în urmă cu șase ani, începând prin promovarea site-ului în care își prezenta propriile creații. ,„Încercăm să îi îndemnăm pe tineri să lucreze, să-și pună imaginația la încercare și, de asemenea, mi-ar plăcea să am o continuitate a atelierelor'“, a mărturisit coordonatoarea activității, Paula Mutu.

Narcis MEMET, studentă a Facultăţii de Litere, Specializarea Jurnalism a Universităţii „Ovidius" Constanţa
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 511

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 554

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 429

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 434

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 376

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 398

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 448

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 375

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 538

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 663

Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, marcată de Biblioteca Județeană Constanța

06 Apr 2024 445

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 768

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 419

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 593

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 638