Băsescu Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat fratele meu, să răspundă în faţa legii(Video)

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit în interviul de la Realitatea TV despre cazul şefului ANAF, Sorin Blejnar, asupra căruia mai mulţi oameni de afaceri, lideri de sindicat şi politicieni au adus acuzaţii de luare de mită. "Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat mama sau fratele meu, să răspundă în faţa legii", a spus şefului statului.

"L-am cunoscut pe Blejnar acum câteva săptămâni când am avut cu el o discuţie legată de zarzavaturi, evaziune cu legume fructe. Nu am nicio legătură cu el şi înţeleg că a fost propus în condiţiile în care nu este membru de partid. Nu spune nimeni că rămâne în funcţie. Nu ştiu ce decizie vor lua ministrul de Finanţe şi premierul".

Întrebat dacă este de aşteptat o decizie în privinţa şefului ANAF, Sorin Blejnar, preşedintele Băsescu a răspuns: "Este de aşteptat o decizie" "R: Şi în privinţa domnul Blejnar? În privinţa oricui fură", a răspuns preşedintele.

"Dacă a furat Vîntu, arestaţi-l. Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat mama sau fratele meu, să răspundă în faţa legii", a mai spus şefului statului.

Despre asumarea politică a lui Sorin Blejnar, şefului statului a spus: "Categoric că PDL l-a asumat. Dacă a venit aşa un mare tehnician, adus cu mari sacrificii şi pus în fruntea ANAF-ului este clar că cineva şi l-a asumat".

Premierul Emil Boc declara la sfârşitul lunii februarie că şefului ANAF, Sorin Blejnar, va fi demis daca Parchetul confirmă vreuna dintre plângerile împotriva sa.

"Întotdeauna corpul de control face anchete administrative - este vorba de o anchetă administrativă. Dacă Parchetul va confirma cel puţin una din plângeri, şeful ANAF va fi demis", a declarat premierul Boc.

Sorin Blejnar a precizat după o întâlnire cu premierul Emil Boc că nu are de gând să-şi dea demisia pentru că a luptat ca activitatea ANAF să fie îmbunătăţită şi că nu va renunţa la funcţia sa. Consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a afirmat, la Realitatea TV, că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al primului-ministru.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a susţinut că situaţia preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, va fi tranşată conform deciziei pe care a luat-o anterior, anume că va demite orice demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală.

Sursa: http://www.realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 260

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 670

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 806

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 690

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 665

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 611

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 958

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 603

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 766

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 941

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 616

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1289

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 647

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 464