Stiri calde

Cine va fi noul procuror șef al DNA. Ce a spus ministrul Tudorel Toader despre cei patru candidați înscriși

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu este "obligatoriu" să desemneze pe unul dintre cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA, procedura putând fi reluată, informează Agerpres.ro. 
 

"Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura, anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie, adică o luăm de la început. (...) Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei", a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la RTV.

 
Tudorel Toader a enumerat câteva dintre criteriile avute în vedere la susţinerea interviurilor de către cei patru candidaţi.
 

"Criteriile sunt stabilite, sunt afişate şi le vom respecta. În mod inevitabil, se pune problema vechimii în magistratură ca procuror, se pune problema activităţii profesionale, se pune problema programului managerial cu viziunea de reformare, de aducere a DNA în parametrii legali, în parametrii constituţionali, astfel încât să ne atingem cel puţin două obiective. Pe de o parte, cetăţeanul să nu se mai afle în situaţia recentă, încă prezentă, în care, nevinovat, nu ştie dacă nu cumva va fi condamnat. Românul să nu se ducă cu temerea faptului că procurorul nu ştiu de care probe va administra. Pe de altă parte, să redăm încrederea în actul de justiţie", a precizat Toader.

 
Cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA sunt: Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revocarea din funcţia de procuror a lui Lucian Onea, decisă de CSM

15 Jan 2019 184

​Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea depusă de Adina Florea privind încuviinţarea arestării preventive a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu

14 Jan 2019 248

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

14 Jan 2019 300

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină s-ar putea întoarce la DNA

14 Jan 2019 534

Control la Serviciul Teritorial DNA de la Oradea după apariția unor înregistrări

11 Jan 2019 220

Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Tel Drum

11 Jan 2019 253

Procurorul șef al DNA soliciă CSM avizul pentru revocarea din funcție a procurorului Lucian Gabriel Onea

10 Jan 2019 312

Disjungere din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat Mâine se decide libertatea lui Elan Schwartzenberg

10 Jan 2019 613

Scrisoare trimisă de Klaus Iohannis lui Tudorel Toader, privind numirea Adinei Florea la DNA

09 Jan 2019 409

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la final de judecată Urmează pronunțarea într-una dintre cele mai mari anchete DNA

08 Jan 2019 483

Fostul procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi a depus o plângere la CEDO. Ce reclamă fostul șef al DNA

08 Jan 2019 391

Mandatul de conducere al procurorului șef al DNA, Anca Jurma, la final. Procurorul general al României, prezent la sediul DNA

08 Jan 2019 214

Călin Nistor este noul procuror şef interimar al DNA

08 Jan 2019 461

Anca Jurma - "Am acceptat cu greu această funcție interimară, într-un moment în care DNA se afla într-o situație dificilă"

08 Jan 2019 269

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1150