Stiri calde

Dan Adamescu a depus garanţii imobiliare şi mobiliare şi procurorii DNA au acceptat!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au încuviinţat, ieri, cererea inculpatului Adamescu Dan Grigore de constituire a cauţiunii în limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) și două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul București și asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro.
 
În conformitate cu dispoziţiile art. 217 Cod de procedură penală, cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.
 

„Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală”, spun procurorii DNA.

 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi Dan Grigore Adamescu, sub controlului judiciar pe cauțiune

Sursa foto: gds.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 500