Stiri calde

Darius Vâlcov - "Cine ar îndrăzni să modifice actuala formă a Legii offshore va trebui judecat pentru trădare de ţară"

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului, a declarat sâmbătă că cine ''ar îndrăzni'' să modifice actuala formă a Legii offshore ar trebui condamnat pentru trădare de ţară, scrie agerpres.ro.

"Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni - acesta este, bineînţeles, punctul meu de vedere - să modifice actuala formă a Legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară. Pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva va putea iniţia ca acei şase miliarde de dolari să fie mai puţini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă", a afirmat Vâlcov într-o intervenţie telefonică la Antena 3.


Potrivit acestuia, "mulţi se dau specialişti şi explică în toate domeniile", dar în realitate este vorba despre procentul pe care îl încasează statul român.

"Totuşi, statul trebuie să încaseze de pe urma resurselor sale. Pentru că nu cred că îşi doreşte nimeni ca să se dea acei metri cubi din Marea Neagră - şi aici vorbim de câteva zeci de miliarde de euro, specialiştii estimează că se vor depăşi 100 de miliarde de euro venituri - iar statul român să încaseze sub 10% din acestea. Cred că ar fi o cruzime şi o nebunie ca cineva să accepte ca acest lucru să se întâmple", a susţinut Vâlcov.

Sursă: AGERPRES

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea „Legea offshore va fi adoptată săptămâna viitoare în Parlament“

21 Sep 2018 264

Legea offshore şi legea lobby-ului în România, priorităţile ALDE în actuala sesiune parlamentară

08 Sep 2018 492

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 1365

Legea Offshore, trimisă de președintele Klaus Iohannis Parlamentului spre reexaminare. Ce se arată în documentul transmis Parlamentului

02 Aug 2018 473

Guvernul va da o ordonanță de urgență pe legea offsore. Ce a declarat președintele PSD despre această lege

22 Jul 2018 311

Senatoarea USR Ramona Dinu, trei amendamente aprobate în Legea Offshore. Ce conţin acestea?

16 Jul 2018 1233

capital.ro Mark Beacom - "Avem cumpărător pentru gazele din Marea Neagră, dar ne pierdem răbdarea cu Legea Offshore"

15 May 2018 712

ANR poate ajunge la Curtea de Arbitraj de la Londra Concesionarea Pavilionului Românesc, o afacere ce poate costa statul 12 milioane de euro

22 Sep 2015 3548

Pedepse de pana la 25 ani de inchisoare pentru evaziunile de peste un milion de euro

09 Feb 2004 339