Stiri calde

Fapta care i-a adus arestarea preventivă Dan Adamescu ar fi încercat să infulențeze un martor

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au făcut astăzi publică motivația care a stat la baza deciziei de a-l aresta preventiv pe omul de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit motivării, Adamescu a încercat să influenţeze un martor esenţial din dosarul în care este anchetat, acesta urmărind să restricţioneze divulgarea informaţiilor din interiorul grupului de firme pe care îl conduce, legate de coruperea magistraţilor, scrie România Tv.

Amintim că Dan Adamescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la sfârşitul săptămânii trecute.

„Inculpatul Adamescu se află în situaţia prevăzută de art.223 alin.1 lit.b Cod procedură penală, respectiv a încercat să influenţeze un martor esenţial, relevante în acest sens fiind dialogurile interceptate în mediu ambiental pe care inculpatul le-a purtat cu mai multe persoane şi cu martora (...) din care rezultă că inculpatul - informat de martoră că urmează să se prezinte la ora 10.00 la DNA - a apelat personal avocaţi pentru ca martora să nu se prezinte singură, a însărcinat şoferi să efectueze transportul martorei şi a fost extrem de precaut cu privire la conspirativitatea ajutorului, manifestând nemulţumire şi nervozitate când i s-a părut că şoferul său dorea să aducă martora la DNA, ceea ce ar fi devoalat implicarea sa”, se arată în motivare.

Dan Adamescu este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa. Banii ar fi fost plătiți pentru ca judecătorii să dea soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 500