Stiri calde

Imagini de la eveniment RATC Constanţa, la bilanţ. Peste 20 de milione de călători, în 2018. Ce pregăteşte regia de transport constănţenilor

Conducerea RATC Constanţa prezintă azi blianţul pentru anul 2018. Evenimentul are loc într-un autobuz RATC, nou achiziţionat.

Directorul regiei, Bodgan Niţă, a declarat că RATC a avut peste  20 de milioane de călători în 2018. Alături de directorul RATC se află şi primarul Decebal Făgădău, dar şi liderii de sindicat ai regiei.

Autobuzul RATC care găzduieşte conferinţa a intrat în acest moment în portul Constanţa, îndreptându-se spre Cuibul Reginei.

Bogdan Niţă a anunţat că va fi inaugurată o nouă linie care va ajunge în Portul Constanţa, la Cuibul Reginei. Mai mult, acesta a spus că vor urma, în acest an, alte noi investiţii.

Odată cu sistemele GPS pe autobuze, anul trecut au fost instalate 10 panouri în staţiii, care transmit în timp real unde se află autobuzul, spune Bogdan Niţă. Tot el a anunţat că vor mai fi montate astfel de panouri şi în acest an.

O altă investiţie din 2018 este aplicaţia turistică care putea fi descărcată şi care prezenta date despre traseul turistic estival al autobuzelor etajate. Autobuzele care vor fi păstrare în operare, vor primi aceleaşi opţiuni ca şi autobuzele noi.

"În 2018 am reuşit să menţinem un nivel al consumului programat, cu o mică creştere", mai precizeaă directorul Bogdan Niţă.


O creştere semnificativă a fost înregistrată, anul trecut şi la vânzarea de bilete.

Autobuzele RATC oferă Intrernet 4G. Orice constănţean se poate conecta gratuit la netul oferit de regie, spune directorul RATC.

Acesta a mai spus că ştie de existenţa grupurilor de Facebook, precum "Balena albastră", în care călătorii se anunţă unde sunt echipele de control: "Astfel de grupuri ne ajută să monitorizăm mai bine ceea ce se întâmplă pe traseele RATC", a mai adăugat Bogdan Niţă.

Regia are, în acest moment, zero credite, ceea ce permite regiei să se adreseze banilor: "Anul trecut, avem un rezultat brut de 12 miloane de lei."

Totodată, Niţă a mai precizat că anul acesta vor fi schimbate şi tonetele de vânzare a biletelor.

Primarul Decebal Făgădău: "Asistăm la o premieră. Nu cred că RATC a mai organizat un astfel de eveniment, de a prezenta raportul de activitate. Suntem la un moment de răscruce a dezvoltarii regiei de transport în comun. În anul 2018 s-a ajuns la un salariu de 3000 de lei pentru şoferi. Avem o flotă de autobuze noi şi vom achiziţiona şi autobuze electrice. Mai mult, s-a redus şi datoria regiei către ANAF. Ne dorim să avem una dntre cele mai bune flote de autobuze de transport în comun."

"Sunt mândru că am finalizat o achiţizie grea privind autobuzele noi şi sunt mandru că, în doi ani, s-a ajuns aici. Constanţa are azi o echipa excelenta la RATC, suntem serioşi. Creştem adresabilitatea regiei. Dincolo de 2020, viitoarea societate City Bus ar purea opera şi în zonele apropiate municipiului Constanţa, devenind un operator funcţional", a mai punctat Decebal Făgădău.

"170.000 de euro costă un autobuz nou. Am cumpărat 104 autobuze. Mă bucur că am ajuns la 20 de milioane de călători. Aproape 2 milioane de plăţi s-au făcut prin SMS, de aceea vom investi în diferite astfel de aplicaţii. Constanţa va avea o companie de care se va mândri, aşa cum ne mandrim cu RAJA. Mulţi constanţeni contribuie la dezvoltarea compaiei. Cei care vorbesc de rău noile autobuze, ar trebui mai întâi să circule cu acesta.", a precizat primarul Constanţei.

"Nu ne-am propus să ne îmbogăţim. Ne-am propus ca RATC să devină prima opţiune a transportului individual. Vp invit sp folosiţi autobuzele RATC chiar şi atunci când mergeţi la teatru", a îndemnat primarul Făgădău.

"Ma bucură mult că relaţia oraş port a devenit una funcţinală. Iată că venim acum o nouă linie care va ajunge în port", a conchis primarul Făgădău.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț al RATC Constanța. Două trasee de transport în comun vor fi modificate timp de două zile

10 Jul 2019 1115

RATC. Linie SHUTTLE BUS “NEVERSEA”, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis

01 Jul 2019 613

Autobuzele RATC Constanţa, alimentate cu motorină produsă la Rafinăria Petromidia

29 Jun 2019 1139

Anunț de interes public RATC Constanța reintroduce linia turistică - CiTy Tour, care va rămane în circulație până pe 15 septembrie

13 Jun 2019 442

La linie de start Șase autobuze etajate ale RATC vor plimba călătorii, în timpul sezonului estival, prin Constanța

13 Jun 2019 2137

Imagini de la eveniment Accident rutier în zona Casa de Cultură. Două autoturisme s-au ciocnit şi alte două parcate au fost avariate (galerie foto)

20 May 2019 1456

Anunț important de la RATC Constanța. Autobuzele liniei 42 nu vor mai circula în Portul Constanța

16 May 2019 1395

RATC modifică traseele pentru desfăşurarea Turului Dobrogei 2019 la ciclism

16 May 2019 720

Un bărbat din Brăila a parcat în staţia RATC de pe strada Suceava din municipiul Constanţa

13 May 2019 398

Cum vor circula autobuzele RATC, în muncipiul Constanţa, în zilele de Paşte

28 Apr 2019 1799

Anunţ de interes public. Programul autobuzelor RATC de astăzi şi zilele de Paşte

27 Apr 2019 1136

RATC Constanţa Liniile 51B și 5B vor circula pe trasee noi

25 Apr 2019 1738

Anunţ de la RATC Constanţa privitor la minivacanţa 26 aprilie - 1 mai

24 Apr 2019 704

Programul RATC Constanţa în perioada 23 aprilie – 02 mai

22 Apr 2019 849

LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

22 Apr 2019 7527