Stiri calde

Incredibil. Ce au găsit polițiștii asupra unui bărbat suspectat de furturi din locuințe. Cum acționa suspectul

Joi, 24 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, după ce a fost depistat pe o stradă din sectorul 6 în timp ce avea asupra sa aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri şi modele, informează Poliția Română. 
 
Potrivit anchetatorilor, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din locuinţe. Astfel, s-a procedat la supravegherea acestuia, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 08.00 bărbatul fiind observat în timp ce pleca de la adresa de domiciliu, având asupra sa o pungă din plastic de culoare neagră.
 
La data menţionată, în jurul orei 12.30, după ce a încercat să pătrundă în mai multe scări de bloc, de pe diferite străzi din sectorul 6, bărbatul a fost observat în timp ce a intrat într-un bloc, de unde a ieşit aproximativ o oră mai târziu, având asupra sa un rucsac pe care nu îl avea la vedere în momentul intrării în bloc.
 
Având în vedere că în practica judiciară poliţiştii s-au confruntat cu situaţii în care , după comiterea unui furt din locuinţă, uşa era găsită încuiată, s-a luat în calcul şi această ipoteză de lucru, bărbatul fiind oprit, legitimat, ulterior procedându-se la controlul corporal și al bagajelor.   
 
Astfel, au fost identificate asupra bărbatului aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri și modele, precum şi  bunuri ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea de infracţiuni.
 
În urma investigaţiilor desfăşurate s-a reţinut în sarcina bănuitului comiterea a trei infracţiuni, în perioada 26 aprilie – 25 mai a.c., după cum urmează:
 
La data de 26 aprilie o femeie a sesizat poliţiştii Secţiei 22 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, prin folosirea de chei mincinoase sau adevărate și prin forțarea ușii de acces, de unde i-au sustras mai multe bunuri, printre care un laptop cu dispozitivul de alimentare, un telefon mobil împreună cu încărcătorul,  bijuterii din argint, o sticlă de băuturi spirtoase,  parfumuri şi o geantă de damă, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de 1.500 de lei.
 
La data de 11 mai a.c., o femeie a sesizat faptul că persoane necunoscute au încercat să patrundă în locuinţa de reședință, rupând butucul de la sistemul de închidere al ușii de acces, fără a reuși să pătrundă în interior.
 
La data de 18 mai a.c., victima a sesizat că, persoane necunoscute, profitând de faptul că ușa locuinței victimei a fost probabil lăsată neasigurată sau folosind chei potrivite, au pătruns în interiorul garsonierei situate în sectorul 6, de unde au sustras apartură electronică și alte bunuri, în valoare totală de 6.000 de lei.
 
La data de 24 mai a.c., a fost efectuată o percheziţie, la domiciliul bărbatului, în urma căreia au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, printre care articole electronice, bijuterii, parfumuri, despre care există suspiciunea că provin din infracţiuni precum şi mai multe dispozitive confecţionate artizanal ce ar fi putut înlesni activitatea ilicită a celui în cauză.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.
 
Acţiunea  a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” - au precizat reprezentanții Poliției Române.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Furt în Cernavodă. Suspectul, prins de polițiști la scurt timp de la comiterea faptei

19 Jul 2019 278

Atenție cum și unde folosiți cardurile bancare! Sancțiuni de peste 450.000 de lei date de Poliție

18 Jul 2019 486

Doi tineri de 18 ani, infracțiune de furt în Vama Veche. Prejudiciu recuperat integral

16 Jul 2019 385

Furt în Constanța. Suspectul, bărbat în vârstă de 20 de ani

13 Jul 2019 492

Percheziţii la persoane bănuite de furt calificat de produse petroliere. Ce valoare are prejudiciul

10 Jul 2019 447

Bănuită de comiterea unei infracțiuni de furt, identificată în stațiunea Mamaia

09 Jul 2019 490

NEVERSEA Campania de informare şi prevenire „Neversea în siguranţă” continuă. Sfaturi de la autorităţi (galerie foto)

07 Jul 2019 699

S-a prefăcut că îşi sună mama. Cum a furat un tânăr un telefon dintr-un bar din Năvodari

05 Jul 2019 1490

Editorial Bună ziua, sunt săracă. Pot intra să fur de la dumneavoastră?

29 Jun 2019 1634

Iată cum se fură grâul înainte să ajungă la silozurile din Portul Constanţa! Imaginile vorbesc de la sine (video)

27 Jun 2019 15140

DIICOT Grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiuni de furt calificat, destructurat

26 Jun 2019 681

Percheziții la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Vizat un bărbat suspectat de furt

21 Jun 2019 747

Suspect de furt dintr-un magazin din stațiunea Costinești, reținut de polițiști

18 Jun 2019 882

Tânărul care a furat un sac cu bani dintr-o librărie din Constanţa, prezentat, azi, instanței de judecată (galerie foto)

13 Jun 2019 698

Caz de furt în Spitalul din Hârşova. O pacientă a rămas fără o sumă de bani

13 Jun 2019 1624