Stiri calde

Incredibil. Ce au găsit polițiștii asupra unui bărbat suspectat de furturi din locuințe. Cum acționa suspectul

Joi, 24 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, după ce a fost depistat pe o stradă din sectorul 6 în timp ce avea asupra sa aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri şi modele, informează Poliția Română. 
 
Potrivit anchetatorilor, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din locuinţe. Astfel, s-a procedat la supravegherea acestuia, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 08.00 bărbatul fiind observat în timp ce pleca de la adresa de domiciliu, având asupra sa o pungă din plastic de culoare neagră.
 
La data menţionată, în jurul orei 12.30, după ce a încercat să pătrundă în mai multe scări de bloc, de pe diferite străzi din sectorul 6, bărbatul a fost observat în timp ce a intrat într-un bloc, de unde a ieşit aproximativ o oră mai târziu, având asupra sa un rucsac pe care nu îl avea la vedere în momentul intrării în bloc.
 
Având în vedere că în practica judiciară poliţiştii s-au confruntat cu situaţii în care , după comiterea unui furt din locuinţă, uşa era găsită încuiată, s-a luat în calcul şi această ipoteză de lucru, bărbatul fiind oprit, legitimat, ulterior procedându-se la controlul corporal și al bagajelor.   
 
Astfel, au fost identificate asupra bărbatului aproximativ 350 de chei, de diferite tipuri și modele, precum şi  bunuri ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea de infracţiuni.
 
În urma investigaţiilor desfăşurate s-a reţinut în sarcina bănuitului comiterea a trei infracţiuni, în perioada 26 aprilie – 25 mai a.c., după cum urmează:
 
La data de 26 aprilie o femeie a sesizat poliţiştii Secţiei 22 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, prin folosirea de chei mincinoase sau adevărate și prin forțarea ușii de acces, de unde i-au sustras mai multe bunuri, printre care un laptop cu dispozitivul de alimentare, un telefon mobil împreună cu încărcătorul,  bijuterii din argint, o sticlă de băuturi spirtoase,  parfumuri şi o geantă de damă, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de 1.500 de lei.
 
La data de 11 mai a.c., o femeie a sesizat faptul că persoane necunoscute au încercat să patrundă în locuinţa de reședință, rupând butucul de la sistemul de închidere al ușii de acces, fără a reuși să pătrundă în interior.
 
La data de 18 mai a.c., victima a sesizat că, persoane necunoscute, profitând de faptul că ușa locuinței victimei a fost probabil lăsată neasigurată sau folosind chei potrivite, au pătruns în interiorul garsonierei situate în sectorul 6, de unde au sustras apartură electronică și alte bunuri, în valoare totală de 6.000 de lei.
 
La data de 24 mai a.c., a fost efectuată o percheziţie, la domiciliul bărbatului, în urma căreia au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, printre care articole electronice, bijuterii, parfumuri, despre care există suspiciunea că provin din infracţiuni precum şi mai multe dispozitive confecţionate artizanal ce ar fi putut înlesni activitatea ilicită a celui în cauză.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.
 
Acţiunea  a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” - au precizat reprezentanții Poliției Române.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie suspectată de furtul unor obiecte de cult dintr-o biserică, reținută de polițiști. Ce valoare are prejudiciul

13 Mar 2019 385

Percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Cum acționau suspecții pentru a fura bani din bancomate

12 Mar 2019 512

Percheziţii în judeţul Constanţa, într-un dosar de furt calificat. Persoane reţinute

08 Mar 2019 564

Un minor şi un tânăr, bănuiţi de furt calificat, reținuți de polițiștii constănțeni. Ce ar fi sustras

07 Mar 2019 332

Bărbat, escortat și încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Ce pedeapsă va primi

07 Mar 2019 385

Bărbaţi bănuiţi de furt, reţinuţi de poliţiştii constănţeni. Care a fost prejudiciul

07 Mar 2019 307

Minor reținut după ce a comandat mâncare la domiciliu și a refuzat să achite contravaloarea curierului

06 Mar 2019 433

Un bărbat a încercat să fure bani dintr-un bancomat. Incredibil la ce variantă a apelat. Polițiștii fac cercetări

06 Mar 2019 391

Caz incredibil. O bancă din Iași a fost jefuită de doi angajați. Prejudiciul este de câteva milioane de lei

05 Mar 2019 632

Constanța. Tânără jefuită în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun. Suspectul, prins după mai bine de o lună

02 Mar 2019 608

O minoră şi o femeie, au înşelat mai mulţi constănţeni. Ce metodă foloseau

28 Feb 2019 546

Tineri bănuiţi de furt calificat, reținuți de polițiștii constănțeni. Ce ar fi sustras

28 Feb 2019 421

Percheziții la locuințele unor suspecţi care ar fi spart mai multe maşini de lux. Ce au stabilit anchetatorii

27 Feb 2019 439

Judeţul Constanţa. Tineri bănuiți de furt, reținuți de polițiști

22 Feb 2019 381

Un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi din Constanța și Tuzla, depistat de polițiști. Ce valoare are prejudiciul cauzat

19 Feb 2019 446