IPJ ArgeșReținuți de polițiști

Nr. 287din 18 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat și au identificat și reținut un bărbat, de 35 de ani, din comuna Țițești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01-07 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras produse alimentare, prin forțarea sistemului de închidere, din două boxe de depozitare, aflate la subsolul unui bloc din municipiul Pitești, și ar fi încercat să pătrundă, în același mod, într-un al treilea spațiu de depozitare.
În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul a fost identificat și a fost adus la sediul poliției, pentru audieri, în baza unui mandat de aducere, pus în executare cu sprijinul polițiștilor dâmbovițeni.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în care, la data de 02 aprilie a.c. au fost reținuți trei tineri și au identificat și reținut un al patrulea tânăr, de 15 ani.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 martie a.c., cei patru, în urma unei înțelegeri prealabile, în timp ce se aflau pe bulevardul Republicii din Pitești, ar fi  deposedat un alt tânăr, de o brățară de aur pe care o avea asupra sa.
Reamintim faptul că, la data de 02 aprilie a.c., trei dintre tinerii bănuiți de săvârșirea faptei, de 18, 17, respectiv 15 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
La data de 17 aprilie a.c., cel de-al patrulea tânăr, de 15 ani, a fost depistat de polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, fiind condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, în baza unui mandat de aducere.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 

În ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au identificat și reținut doi tineri, de 18, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Buzescu, județul Teleorman.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 04 spre 05 aprilie a.c., cei doi ar fi alimentat cu carburant un autoturism și ar fi achiziționat produse alimentare, în valoare totală de aproximativ 300 de lei, într-o stație de comercializare a carburanților din localitatea Drăganu, și ar fi părăsit zona fără să achite.
De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani ar fi condus autoturismul fără să posede permis de conducere.

La data de 17 aprilie a.c., cei doi au fost identificați și au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie a.c., să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 914 persoane, au fost verificate 627 de autoturisme și au fost efectuate 303 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 68.500 de lei, dintre care 323 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 39 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 66 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Beleți-Negrești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DJ 702 – Priboieni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung
 
 
În ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.730 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a nouă permise de conducere (7 pentru viteză și unul pentru alcool - sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplu:
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Târgoviște, județul Dâmbovița, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 125de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.480 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
Au fost desfășurate activități în zona unităților școlare, la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 212 persoane și verificate 95 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în care se desfășoară cercetări față de o femeie de 61 de ani, din Topoloveni.
Din cercetări s-a stabilit că, femeia ar fi indus în eroare angajatorul prin prezentarea documentelor de studii falsificate (diplomă de licenţă, foi matricole, adeverinţe, certificat competenţă lingvistică etc.,) cu ocazia angajării în cadrul unei autorități publice, astfel că, în perioada 26.08.2019 - 19.10.2022, ar fi obţinut un folos material injust, în cuantum de 177.956,69 lei (reprezentând diferenţa de salariu dintre un angajat cu studii superioare şi un angajat cu studii medii).
Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat parțial.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenire a Criminalității au desfășurat trei activități, la Școala Gimnazială Dobrești.
Acestea au avut ca scop prevenirea discriminării, în cadrul Proiectului fără Discriminare, prevenirea consumului de droguri și prevenirea delincvenței juvenile, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor.
La activități au participat aproximativ 80 de elevi și cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei „Law is cool”, la Școala Gimnazială „C. D. Aricescu” și la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, din Câmpulung.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat peste 40 de elevi și cadre didactice.
De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în colaborarea cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități-preventive la Grădinița cu Progream Prelungit „Îngerașii” din Pitești, în cadrul proiectului „Micul Pieton”.
La activitate au participat 30 de preșcolari și 2 cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 320

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 365

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 385

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier

23 Feb 2024 499

IPJ ArgeșPolițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal

20 Feb 2024 391

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 459

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

09 Jan 2024 361

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

14 Dec 2023 529

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

05 Dec 2023 567

IPJ ArgeșSancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric

01 Dec 2023 574

În Argeș Reținuți și arestați pentru conducere fără drept, lipsire de libertate și tâlhărie

23 Nov 2023 864

IPJ ArgeșReținut după ce a fost prins în flagrant

27 Oct 2023 590

Trei bărbați reținuți în județul Argeș pentru șantaj, tâlhărie și lipsire de libertate

24 Oct 2023 882

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

14 Sep 2023 493

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

08 Aug 2023 560