IPJ ArgeșReținuți de polițiști

Nr. 513 din 08 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 07 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un tânăr de 25 de ani, din Davidești.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 26 spre 27 iunie a.c., cel în cauză ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiul Pitești, de unde ar fi sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei.
În ziua de 07 august, după administrarea probatoriului, tânărul de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 08 august a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 07 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și furt, și au reținut un tânăr de 18 ani, din Târgoviște, județul Dâmbovița.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 07 august a.c., cel în cauză ar fi amenințat cu acte de violență lucrătorul comercial al unui magazin din municipiul Curtea de Argeș și, la ieșirea din incinta societății, ar fi sustras, de pe tejghea, un bun în valoare de 130 de lei.
În ziua de 07 august, după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 08 august a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Bunul a fost recuperat și restituit părții vătămate.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 62 de filtre.

Au fost legitimate 925 de persoane, au fost verificate 681 de autoturisme și au fost efectuate 156 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 57.500 de lei, dintre care 274 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 47 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 07 august a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.655 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la societățile comerciale cu actiuvitate pe timpul nopții legislației privind comercializarea produselor din alcool și tutun către minori. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 07 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție, conform art. 47 alin.1 din Legea 217/2003 R.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, un bărbat de 27 de ani, din Pitești, ar fi încălcat, în repetate rânduri, obligațiile impuse printr-un ordin de protecție emis de instanța competentă și ar fi mers la locul de muncă al fostei concubine.
Precizăm faptul că, în cursul lunii iunie a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
În ziua de 07 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 16 iulie a.c., un bărbat de 28 de ani, din Pitești, ar fi agrersat fizic o altă persoană, cauzând leziuni ce au fost evaluate din punct de vedere medico-legal la 3-4 zile de îngrijiri medicale.
Precizăm faptul că, în ziua de 24 iulie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 312

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 348

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 402

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 402

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier

23 Feb 2024 532

IPJ ArgeșPolițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal

20 Feb 2024 404

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 481

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

09 Jan 2024 377

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

14 Dec 2023 538

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

05 Dec 2023 598

IPJ ArgeșSancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric

01 Dec 2023 594

În Argeș Reținuți și arestați pentru conducere fără drept, lipsire de libertate și tâlhărie

23 Nov 2023 894

IPJ ArgeșReținut după ce a fost prins în flagrant

27 Oct 2023 605

Trei bărbați reținuți în județul Argeș pentru șantaj, tâlhărie și lipsire de libertate

24 Oct 2023 901

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

14 Sep 2023 503