IPJ ArgeșReținuți de polițiști

Nr. 17 din 09 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au extins cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, în cadrul unui dosar penal întocmit, inițial, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, și au reținut un bărbat de 37 de ani, din Rătești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, un tânăr de 21 de ani, din Rătești, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile, Dâmbovița, ar fi sustras o semiremorcă, încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, parcată pe marginea DN 65 B.
Pentru săvârșirea faptei, bărbații ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, autocamion identificat, ulterior, de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă.
Reamintim faptul că, la data de 03 ianuarie 2023, bărbatul de 37 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița a fost identificat și condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și arestat preventiv.
Tânărul de 21 de ani a fost cercetat în lipsă, aflându-se în străinătate, arestat pentru fapte similare.
La data de 29 septembrie 2023, acesta a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, întrucât față de acesta era emis un mandat de aducere. După administarea probatoriului, a fost reținut și cercetat, ulterior, sub măsura preventivă a controlului judiciar.
În urma cerctărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale, s-a stabilit faptul că cei doi ar fi acționat în urma unor informații primite de la un bărbat de 37 de ani, din Rătești, și sub îndrumarea acestuia, care ar fi facilitat valorificarea semiremorcii și a anvelopelor din aceasta, pe raza județului Suceava, cea mai mare parte din suma de bani, obținută în urma valorificării, revenidu-i acestuia.
La data de 08 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat,urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
  •  
 
 

La data de 08 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un apartament, din raza de competență, a avut loc o stare conflictuală între concubini, femeia fiind agresată fizic de către bărbat.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat de 45 de ani, din Pitești, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, și-ar fi amenințat și agresat fizic concubina de 54 de ani.
Polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Ulterior, în urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 843 de persoane, au fost verificate 609 autoturisme și au fost efectuate 376 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 44.000 de lei, dintre care 189 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 42 de filtrele rutiere instituite, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.590 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
La data de 08 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 28 de ani, din Râca, care conducea un autoturism, pe strada Nicolae Dobrin, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă.
 
  •  
 
A rămas fără permis pentru 150 de zile
 
 
În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 35 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, și a aefectuat manevra de depășire a unui autovehicul, încălcând marcajulș pietonal.
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 150 de zile, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 312

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 348

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 400

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 402

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier

23 Feb 2024 532

IPJ ArgeșPolițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal

20 Feb 2024 403

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 481

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

14 Dec 2023 538

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

05 Dec 2023 597

IPJ ArgeșSancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric

01 Dec 2023 594

În Argeș Reținuți și arestați pentru conducere fără drept, lipsire de libertate și tâlhărie

23 Nov 2023 892

IPJ ArgeșReținut după ce a fost prins în flagrant

27 Oct 2023 604

Trei bărbați reținuți în județul Argeș pentru șantaj, tâlhărie și lipsire de libertate

24 Oct 2023 901

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

14 Sep 2023 503

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

08 Aug 2023 578