Stiri calde

La ce tertipuri a apelat Adamescu pentru a-i mitui pe judecători

Procurorii au scris în referatul de arestare preventivă că trei dintre colaboratorii apropiați ai omului de afaceri au recunoscut la DNA că miliardarul a fost cel care a dat ordinul de a da șpagă magistraților, scrie EVZ.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Dan Adamescu. Acesta este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa. Banii ar fi fost plătiți pentru ca judecătorii să dea soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Potrivit actelor care au intrat în posesia procurorilor, totul a început în vara lui 2013, când Dan Adamescu și fiul său, Alexander Adamescu (36 de ani), au luat decizia de a-i mitui pe magistrații care soluţionau dosarele de insolvenţă a două societăţi pe care le controlau: Sigur Industrial Construct SRL și Activ Construcții Industriale SRL, notează Evenimentul Zilei.

Procurorii DNA au refăcut şi traseul banilor, scrie EVZ. Din conturile firmei Baumeister, în conturile cabinetului de avocatură al lui George-Claudiu Dumitru (n.r. avocatul George Dumitru s-a sinucis la sfârșitul lunii mai, după ce a recunoscut la DNA că a intermediat şpaga lui Adamescu către judecători!), banii au ajuns la unul dintre oamenii de încredere ai  lui Adamescu, Daniel Onuţe. Acesta este cel care i-a dat mita lichidatoarei judiciare Monica-Angela Borza, omul de legătură cu magistrații Rovența și Stanciu și denunțător în dosar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 500