Sentința în dosarul ANRP, amânată de Instanța Supremă. Cine sunt cei judecați în acest dosar

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat marţi, pentru 29 iunie, pronunţarea sentinţei în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, informează Agerpres.ro. 
 
La ultimul termen de judecată, din 16 mai, un procuror de la DNA a cerut pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege.
 
Pentru Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minimum prevăzut de lege.
 
În cazul lui Dorin Cocoş, procurorul de şedinţă a solicitat închisoare cu executare, dar "în limite reduse", în urma denunţurilor făcute de acesta, iar Alin Cocoş o condamnare cu suspendare.
 
Procurorii anticorupţie au cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, dar şi a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocoş.
 
DNA a mai solicitat obligarea inculpaţilor la plata în solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.
 
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
În dosar sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.
 

Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.
 
Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, iar Alin Cocoş de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.
 
Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 662

Apelul formulat de Primăria Mangalia în procesul cu Garda Natională de Mediu - Serviciul Comisariatul Județului Constanța, respins de judecători

06 Apr 2024 558

Prințesele Cantacuzino, victorioase în procesul cu Primăria Constanța! Miza, un teren de 450 de metri pătrți, deținut de aristocrați și preluat abuziv de comuniști

24 Jan 2024 1213

„Contele“ solicită „eutanasierea“! Tribunalul Constanța a înregistrat cererea lui Iosipescu Zambra Nicolae Mircea

16 Jan 2024 1085

Constănțeanul acuzat că a răpit și violat două minore din Brașov își va afla sentința finală înainte de Crăciun!

17 Dec 2023 722

Premieră în justiția din Dobrogea! Sentință definitivă, la Constanța, pentru lovirea unui şofer de ambulanţă

14 Nov 2023 6687

Directorul unui liceu din județul Constanța, condamnat definitiv!

18 Oct 2023 6859

Dosarul Retrocedărilor – recuperarea terenurilor! Judecătorii din București amână procesul

27 Sep 2023 1316

Doi bărbați din Constanța, cercetați pentru furt calificat! Suspecții, arestați preventiv

04 Aug 2023 1230

Anunț important pentru creditorii debitoarei NAUTIC STEEL GMAF SRL

03 Aug 2023 631

Mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor Tribunalul Constanța îl obligă pe Primarul Municipiului să emită un nou certificat de urbanism pentru One Mamaia Nord, fostă Neo Mamaia

26 Jun 2023 1598

Constanța. Fost polițist de la Rutieră, condamnat cu executare!

19 Jun 2023 4417

Urmările Dosarului Retrocedărilor Judecătorii din București au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

26 May 2023 990

CLM pune în aplicare o sentință definitivă! Se vinde un apartament care a aparținut RAEDPP (DOCUMENT)

22 May 2023 1491

Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată

19 May 2023 9510