Dosarul Retrocedărilor – recuperarea terenurilor! Judecătorii din București amână procesul

  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, deschis de UAT Municipiul Constanța pentru recuperarea a aproape 50 de terenuri vizate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
Procesul care vizează recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a fost amânat de magistrații Tribunalului București, care au constatat că nu s-a îndeplinit procedura de citare cu toate părțile din proces.
 
În aceste condiții, noua înfățișare a fost stabilită de judecători la data de 26 octombrie 2023, de la ora 13.00.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, deschis de UAT Municipiul Constanța pentru recuperarea a aproape 50 de terenuri vizate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
În cauză, zece persoane sunt chemate în judecată de municipalitate în legătură cu actele pentru terenuri, fiind vorba despre protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor sau persoane aproapiate acestora.
 
Astfel, pârâți sunt Georgică Giurgiucanu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Oana Cucurezeanu (fostă Giurgiucanu), Mihai Camboianu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Cristian Borcea (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Mihaela Mariana Borcea, Emil Dragoș Săvulescu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Rodica Cristina Ghionea (fostă Săvulescu), Geta Săvulescu, Virgil Călina și Habitat și Ambient SA (vizată de Dosarul Retrocedărilor).
 
În această vară, Tribunalul București a respins excepția lipsei calității procesualer pasive invocate în cauză de Cristi Borcea, Mihaela Mariana Borcea și Virgil Călina și a decis ca aceștia să rămână părți în proces.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, în dosar se solicită constatarea nulității absolute privind tranzacțiile ce vizează 49 de terenuri, solicitarea fiind formulată în baza Deciziei penale 32/2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
În proces, Municipiului Constanța a depus la dosarul cauzei „tabel centralizator cu fiecare dintre cele 49 de terenuri ce fac obiectul acţiunii, cu referire în concret la înscrisurile ce dovedesc calitatea de proprietar“.
 

Judecătorii din Capitală au spus că „centralizatorul cuprinde informaţii cu privire la apartenenţa terenurilor la domeniu public sau privat al unităţii administrativ teritoriale, fiind indicate actele administrative prin care terenurile au fost inventariate şi identificate“.
 
Avocații primăriei au arătat în proces că municipalității „i s-a pus în vedere printr-o decizie penală definitivă să facă demersuri“.

 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul București în cauză, la finele procesului, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel București.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanațelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Motivarea unei victorii de răsunet!
Tribunalul Constanța - terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, nu putea fi vândut, căci este plajă! (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 725

Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu Alin Horațiu Dima a dat în judecată Statul Român!

25 Apr 2024 588

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1323

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3713

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 868

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 650

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3660

Urmările Dosarului Retrocedărilor Mii de metri pătrați în Mamaia, disputați de Primăria Constanța și Habitat și Ambient SA! S-a stabilit data verdictului

06 Apr 2024 678

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 734

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 788

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 896

Dosarul Retrocedărilor Teren din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză, pe masa Tribunalului Constanța! Când se pronunță instanța

12 Mar 2024 611

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 1026

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 547

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1450