GastroArt Bavareză de căpșuni (rețetă interbelică)

Rețetar, foto: GastroArt
Cantitățile: 125 gr zahăr, 4 gălbenușe, 300 gr lapte fierbinte, 6 foi de gelatină topită în apă caldă, 200 gr căpșuni sdrobiți, 200 gr frișcă bătută, un păhărel coniac. Se freacă gălbenușele cu zahărul, se pun la foc cu laptele până începe să dea în clocot, se adaugă gelatina, se ia dela foc și se amestec într-una până se răcește.


Se adaugă căpșunele, frișca și coniacul, se toarnă într-o formă simplă udată cu apă, se încorporă cu ghiață pisată. Se răstoarnă în momentul de a servi.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursa - gastroart.ro



 ​Citește și:

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică) 

GastroArt Omletă cu mere (rețetă interbelică) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 999

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1940

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1880

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1782

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1751

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1558

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1555

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1545

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1537

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1659

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480