GastroArt Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)



La ciorba de potroace, borșul e înlocuit cu zeamă de varză.

Se fierb aripile, picioarele, gâtul și pipota de gâscă sau altă pasăre mare tăiate în bucăți potrivite. Se adaugă un morcov, un pătrunjel, un sfert de țelină, o ceapă, toate tăiate mărunt. Se adaugă 2-3 linguri orez ales și spălat.

Deoparte se fierbe zeama de varză care se toarnă în oală când carnea și zarzavatul sunt fierte, se pun puțin pătrunjel și mărar tăiate fin.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Sursă foto și text: GastroArt

Citește și: 

GastroArt Țigarete (rețetă interbelică) 

GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1693

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1871

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1818

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1535

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1524

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1648

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1678

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470