GastroArt Foile cu gem (rețetă interbelică)

Rețetar, Sursa foto: GastroArt

Foile – 400 gr. făină, 200 gr. margarină, 120 gr. zahăr, 1 ou întreg și bicarbomat stins în zeama de la o lămâie, dacă e prea aspru, se pune o lingură smântână sau lapte. Se împarte în 3 părți și se coace pe dosul tăvii. Se pune gem pe ele calde.

Pe ultima se pune glazura.

Glazura – 3 gălbenușe se freacă cu 140 gr. zahăr. Se pune pe ultima pe foaie (deasupra) și se dă la cuptor 3-4 minute. După ce a prins puțină coajă (după ce se scoate din cuptor), se rade ciocolată (imediat după ce o scoatem din cuptor, dar să fie călduță, nu fierbinte).

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

sursa: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 1003

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1709

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1944

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1883

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1833

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1789

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1757

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1563

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1566

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1553

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1542

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1445

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1663

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1699

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1488