GastroArt Friptură fragedă de curcan (rețetă interbelică)



Friptura este mai fragedă dacă stropiți curcanul cu coniac sau vin și lăsați câteva ore în acest alcool înainte de a frige.

La garnitură, crochete de cartofi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

sursă foto și text: GastroArt

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 1002

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1703

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1942

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1882

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1829

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1787

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1753

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1559

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1558

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1548

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1540

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1441

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1660

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1692

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1483