GastroArt Lapte de gâinâ (rețetă din 1857)



Luvamu doa oaoe de totu prospete, lapadamu albuşul si sbatemu galbinusiele in pucintica apa caldutia (cepida); în urma punemu in lontru o bucata buna de zacharu, versamu désupra doa pahare mari de apa calda, mestecamu tote aceste la olalta. Beutur’a acésta é cea mai buna pentru peptu.

Din Rețetarul culinar al lui Petru Lupulov din 1857

Sursa: Analele Banatului, S.N., Arheologie – Istorie, XV, 2007 (Radu Ardelean)

Sursa foto și text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Ciorbă țărănească (rețetă interbelică) 

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 986

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1692

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1928

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1870

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1816

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1769

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1737

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1539

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1533

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1523

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1425

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1646

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1677

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1469