GastroArt Oule jumări (rețetă din 1931)

Luăm oule după numărul persoanelor, de fiecare câte un ou. Le spargem și le batem până cand se face spumă și se presară cu puțină sare.





Tot în același timp luăm și puțină grăsime și o punem să se încingă.






Încercăm ca să vedem dacă putem să le punem.





După ce le-am pus, le mestecăm până se prăjesc. Noi putem să le preparăm și cu brânză. Astfel se fac oule jumări.




Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)



Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și: 


GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)



GastroArt Servirea ouălelor (1931)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1065

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 453

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 652

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2223

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 992

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1871

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1818

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1536

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1685

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470