GastroArt Plăcintă de mere cu vin (rețetă interbelică)

Rețetă, foto: GastroArt Cantitățile: ½ kgr. făină, 1 pahar lapte, 100 gr. zahăr, scorțișoară, ½ kgr. mere, 2 pahare vin alb, 100 gr. unt.

Din făină, ouă, lapte se întind 2 foi de tăieței. Se ung cu unt, se acoperă cu merele tăiate subțire și amestecate cu zahăr și scorțișoară, se răsucesc ca o omletă, se taie fiecare în 3-4 bucăți, se așează într-o formă unsă, se toarnă vinul să le acopere, se presară cu bucățele de unt și zahăr praf și se coc la cuptor. Se servesc călduțe.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


Sursa foto-text: GastroArt 


Citește și:

GastroArt Papanași (rețetă interbelică) 

GastroArt Creer pané (rețetă interbelică) 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1693

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1870

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1817

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1535

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1524

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1647

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1678

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1469