GastroArt Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)

Rețete, Sursa: GastroArt Blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri smântână sau lapte, 10 linguri ulei, 2 căni (aproximativ) făină, esență

Se bat ouăle cu furculița, apoi se pun zahărul, smântâna, uleiul, esențe, se amestecă bine, apoi se adaugă puțin câte puțin făină (să fie mai moale, ca și blatul de tort) și se fac 4 foi din această compoziție. Se unge bine tava cu făină, se pun în tavă și se întind peste tot, devin ca niște foi de blat mai subțiri.


Crema: se fierbe lapte cu făină și zahăr, apoi se ia de pe foc să se răcească puțin și se pune margarină, se amestecă bine și se pune esență. În loc de cremă se poate pune frișcă.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: 

GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică) 

GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 992

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1695

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1934

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1876

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1823

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1776

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1743

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1548

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1543

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1538

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1527

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1429

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1650

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1682

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1472