GastroArt Prăjitură Gica (rețetă interbelică)

Prăjitură, foto GastroArt

Blat: 6 albușe se bat spumă cu o cană de zahăr, după ce e bătută se adaugă 3 linguri făină și o cană de nucă tăiată bucăți, se amestecă toate la un loc și se coace blatul.

Crema: 6 gălbenușe se bat pe abur cu o cană de zahăr și jumătate de margarină (nu se folosește unt) și 3 linguri cacao, după ce s-a îngroșat se pune caldă pe blatul rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Sursa GastroArt
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 997

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1938

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1879

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1826

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1780

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1749

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1556

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1550

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1543

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1535

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1435

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1656

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1479