GastroArt Prăjitură Nicoleta (rețetă interbelică)

GastroArt

Blatul. 5 albușuri se bat cu 10 linguri apă, după care se adaugă gălbenușurile, 200 gr zahăr, 200 gr făină, se amestecă toate la un loc. Și 1 praf de copt, 6 linguri nucă măcinată și 3 linguri cacao se bat bine și se pun în tavă, iese ca un blat de tort.

Crema. 2 ouă, 300 gr zahăr, 6 linguri făină, 200 gr lapte, 2 praf vanilie sau esență rom.

Se pun pe foc, se fierbe și se amestecă până se îngroașă, la urmă se pune un pachet unt. Când s-a răcit, se taie blatul și se pune crema, separat se face o glazură.

Glazura. 100 gr unt, 3 linguri cacao, se dă un clocot, 2 linguri zahăr se toarnă fierbinte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Sursa: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1694

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1871

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1818

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1536

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1526

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1648

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1678

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470