GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)



Se taie varza foarte fin. Deoparte se pune la foc să fiarbă oțet de vin îndoit cu apă și cu sare cât trebue. Se toarnă oțetul clocotit peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn.


Varza astfel pregătită se poate ține în borcane și câteva săptămâni.

Înainte de a o servi, îi adăugăm și puțin unt de lemn.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com

sursa foto și text: GastroArt
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1694

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1930

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1872

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1820

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1772

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1743

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1547

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1542

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1537

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1526

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1428

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1650

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1680

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1472