GastroArt Sos de mărar cu smântână (rețetă interbelică)

Rețetar, foto: GastroArt

Se face un rântaș alb din ½ lingură de unt și ½ lingură de făină. Se stinge cu o ceașcă de lapte.

Se amestecă cu 2 linguri bune de smântână, mărar tocat fin și sare. Se ține la foc pătrivit să dea câteve clocote.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com
 
Sursa: GastroArt

Citește și: 

GastroArt Crochete de ouă (rețetă interbelică) 

GastroArt Roșii umplute cu ficat (rețetă interbelică) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 1019

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1719

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1958

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1894

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1845

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1799

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1770

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1578

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1579

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1563

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1551

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1456

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1675

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1708

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1507